CROPIX
LUKINIH TOP 5

VIDEO: VELIKI JUBILEJ VELIKOG IGRAČA I KAPETANA Modrić za Vatrene igra 'stotku', a mi smo odabrali njegovih pet najboljih i najupečatljivijih izvedbi!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. listopad 2017. 23:12

Luka Modrić protiv Finske igra 100. utakmicu za hrvatsku nogometnu selekciju. Povodom jubileja odabrali smo pet njegovih najboljih i najupečatljivijih utakmica u 'kockastom' dresu.

1. 3. 2006. - Argentina 3:2

Istrčao je prvi put u prvoj 11-orici, s omiljenim mu brojem 14 i protiv velikog takmaca, sa još većim, odnosno najvećim igračem povijesti, Leom Messijem. Modrić je odigrao u Baselu 88 odličnih minuta i unatoč mladosti i neiskustvu (20 godina) suprotstavio se talentom Messiju i kompaniji kao da je deset godina iskusniji. Kao prva, svakako je posebna njegova utakmica.

--------------------------------------------------

21. 11. 2007. - Engleska 4:1

Bio je jedan od najboljih aktera prve utakmice u Zagrebu i povijesnih 2:0 nad Englezima. U uzvratu godinu kasnije, pod okom trenera Tottenhama i Chelseaja, koji su ga došli zadnji put “čekirati” prije nego krenu u akciju transfera, bio je fantastičan na Wembleyju. Jedan od ključnih igrača da je Hrvatska upisala senzacionalnu pobjedu i eliminirala Englesku s Eura.

--------------------------------------------------

12. 6. 2008. - Njemačka 2:1

Jedna od najvećih pobjeda Hrvatske na velikim turnirima dogodila se u Klagenfurtu, golovima Srne i Olića. U igri je redatelj bio Modrić, maestralno diktirajući kombinatoriku, stvarajući višak u sredini terena, kontinuirano pridonoseći defenzivnom bloku. Demonstracija kompletnosti veznog igrača kakvih je malo u Europi.

--------------------------------------------------

6. 9. 2011. - Izrael 3:1

Utakmica u kojoj je Hrvatska gubila prvi dio dvoboja koji se unaprijed smatrao dobivenim. Očaj igre i strah koji je okovao Maksimir prekinuo je upravo Modrić izvanrednom igrom u drugom poluvremenu promijenivši za 180 stupnjeva doživljaje utakmice. Njegov gol s distance u 52. minuti izazvao je euforiju na tribinama i terenu, i u idućih deset minuta s dva gola Eduarda izvojevana je važna pobjeda za Euro 2012.

--------------------------------------------------

18. 6. 2012. - Španjolska 0:1

Po našem subjektivnom sudu, najboljih 90 minuta Luke Modrića za Hrvatsku! Iako su poraženi, Vatrena su bili na pragu pobjede, zakinuti i od sudaca, s propuštenim zicerom (Rakitić) koji je upravo Modrić, u nizu svojih tehničkih minijatura, složio na vrhunski način. Poigravao se sa Xavijeem, Busquetsom, Alonsom, Ramosom, Piqueom i drugima, a kako je to izgledalo, sugerirali su dolasci Ramosa i Inieste na kraju utakmice kad su mu tražili dres. Ramos mu je tada i kazao da ‘mora’ doći u Real s kojim je pregovarao. Ta je utakmica bila samo potvrda velike priče koja će slijediti u Madridu.

Linker
19. travanj 2024 19:11