Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
PIŠE ROBERT MATTEONI

VIŠE NIJE ŠALA! HRVATSKA PRED IZVJESNIM GUBITKOM NAJVEĆEGA Luka Modrić sasvim ozbiljno razmišlja o oproštaju od reprezentacije!

 
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. srpanj 2017. 10:05

Nakon “svjedočenja” Modrić je doživio dosad neviđenu lavinu blaćenja za zemlju u kojoj su se događala svekolika čudesa, a čiji su “autori” gotovo neusporedivo benignije prošli. Ukoliko je bio silno osporavan i omalovažavan kad je bio bez tereta sudskih repova, jasno je što Modrić može očekivati dalje.

Animoziteti prema njemu, koji će uslijediti kad istrči u reprezentativnom dresu, neće biti samo teret njemu, nego će se reflektirati i na cijelu reprezentaciju.

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: (L-R) Nikola Kalinic, Luka Modric, Dejan Lovren and Vedran Corluka of Croatia celebrate  during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images

Može li igrač biti koncentriran na teške izazove koji slijede Hrvatskoj u takvoj atmosferi? Može li reprezentacija sve to podnositi? Kako će ona kompaktno djelovati sada kada je jasno da nisu stali uz kapetana, znači li to da se od njega distanciraju ili jednostavno ne smatraju nužnim da ga u teškom trenutku barem deklarativno podrže…?

Sve su opcije glede nastavka reprezentativne mu karijere, koju je ionako kanio zaključiti u Rusiji 2018., očito još otvorene. Međutim, razočaranje koje emitira zbog svega što ga je snašlo, daje naslutiti da je realna mogućnost da obznani kako je možda ipak najbolje da prestane biti teret svima. Koliko god mu je jako teško, i to se prepoznaje, da bi se nakon 11 godina na takav način oprostio od reprezentativnog dresa. Jedina poluutjeha je nakaradna zbilja da gotovo svi život u reprezentaciji Hrvatske zaključuju više-manje na nepriličan način. Što god učinili...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
18. travanj 2024 15:12