REUTERS
PONOVILO SE 'KOSOVO'

ZAISKRILO NA TRENINGU VATRENIH, NJIHOV ODNOS JE POSEBNA PRIČA Izbornik Čačić i Ivan Perišić trebali bi ozbiljno popričati, za dobrobit svih

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. lipanj 2017. 18:00

Ante Čačić vrlo je aktivno vodio trening u srijedu, javni, pred oko 1.200 promatrača u Sv. Martinu na Muri. Vikao je igračima da komuniciraju na terenu, da upozoravaju jedan drugog ako s leđa stiže opasnost, tražio je brzi pas i tečne akcija, a hvalio ih je kad to izvedu po njegovim željama.

Kako su treninzi nacionalne vrste inače zatvoreni, a oni na kojima je publika običnu prođu u revijalnom tonu, ovo je bila rijetka prilika da vidimo ozbiljno vježbanje. I način kako to Čačić radi.

Posebna je priča relacija Čačić - Perišić. Dok su svi šutjeli i trenirali, Perišić je odgovarao, opirao se izbornikovim uputama. Kad mu je Čačić govorio gdje treba ući, on je rukom pokazivao i tumačio da je zapravo morao biti na drugom mjestu s obzirom na tijek akcije, nakon što mu je izbornik viknuo “Perišiću, nikoga ne čuvaš“, odmahivao je, gestikulirajući da nije tako.

U jednom času zaoštrilo je pred svima, srećom imali su dovoljno pribranosti da ostane malo žučnija, ali ipak relativno normalna komunikacija na treningu. Na kraju svaki je otišao svojim poslom. Svi su bili svjesni da ih se snima.

Čačić se postavio autoritativno. Ljudi koji ga bolje poznaju kažu da zna, kad ima dobre rezultate, naglasiti svoju ulogu u svemu tome. Perišić je odličan igrač, koji doista povremeno ima manjkavosti u defenzivi, što je izbornik isticao, ali koji ne da na sebe nikome. Tako nije imao lijepe riječi za Franka de Boera u Interu, a to vjerojatno nije jedini trener s kojim se nije našao. Nije ovo prvi put da zaiskri između njega i Čačića. U Skadru na utakmici s Kosovom slično se zbivalo tijekom prvog poluvremena, imali su i žustar razgovor u stanci, na kraju je Perišić kazao novinarima da je izbornik bio u pravu.

Naravno da igrači koji su u velikim klubovima znaju sve što trebaju znati o svojoj ulozi na terenu. Međutim, dobro je da Čačić malo zaoštri situaciju prije Islanda. Ovo je specifičan dio godine kad se mnogi znaju opustiti i rezultat se na kraju obije o glavu. Ako je izbornikov cilj bio da dodatno motivira, kako bi Ćiro kazao, “galvanizira ekipu”, u redu. Makar i preko jednog igrača, ovaj put Perišića.

No, činjenica da mu je Ivan odgovarao i nije se slagao s njegovim primjedbama, sugerira da bi trebali dobro popričati. U interesu reprezentacije. Jer od malih stvari znaju nastati veliki problemi. U momčadi koja želi normalno funkcionirati, kad su na terenu, jedino trener može biti u pravu. Sve ostalo rješava se prije ili poslije, u protivnom generira ozbiljne raskole.

Linker
20. travanj 2024 16:42