REUTERS/Charles Platiau Livepic / REUTERS
'TREBALI BI DATI PODRŠKU LUKI'

ZAVLADAO ZAKON ŠUTNJE OKO LUKE MODRIĆA 'Mislim da znam u čemu je kvaka! Brončani Vatreni su imali puno veći karakter od sadašnjih igrača Hrvatske...'

Što trojica hrvatskih trenera kažu o šutnji Modrićevih reprezentativnih suigrača i članova stožera... Besek: 'Trebali bi mu dati podršku'.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. lipanj 2017. 12:58

Nitko iz stožera, nitko od igrača, nitko, generalno, iz reprezentacije nije se oglasio o Luki Modriću.

Mnogi su očekivali da će mu dati potporu, barem prijateljsku, ne ulazeći u meritum sudskog procesa, jer nikad se nije suočio s ovakvim pritiscima, uvredama i napadima. Brojni su igrači aktivni na društvenim mrežama, neki i plaćaju ljude koji im to rade, objavljuju svašta, od izjava do fotografija, no nitko nije smatrao potrebnim ili zgodnim ni spomenuti Modrića. Jesu li mudri pa paze da i oni ne postanu metom napada onih koju udaraju po Luki, zamjera li tko Modriću na tome kako je svjedočio ili je u pitanju nešto treće?

Kompatibilne duše

Nogometni stručnjaci različito na to gledaju.

- Igrači su ostali izvan te politike, znate i zbog čega. Ako bilo koji igrač - bilo da je jako dobar s Modrićem ili pak nije toliko blizak s njim - izjavi nešto u njegovu korist, automatski bi i u njega išle te strelice. Mislim da je jasno i dobro da stručni stožer i igrači šute jer je nemoguće bilo što reći. I ne daj Bože da netko jako pametno misli svojom glavom - rekao je Otto Barić.

Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

Dražen Besek vidi to drugačije:

- Čuo sam jednu izjavu o Vatrenima koji su osvojili broncu i bila je vrhunska konstatacija da su oni imali puno veći karakter od sadašnjih igrača. Mislim da je kvaka u tome. Igrači mogu postići velike karijere, sve to napraviti, ali ključ je u karakteru. To čovjek, jednostavno, ima u sebi, i gradi i nađe kompatibilne duše. Kad se dogodi takvih pet-šest, onda je to jako moćna skupina. Ovi mi dečki djeluju kao da su više zaokupljeni svojim karijerama i problemima. Sigurno da ima i ovdje onih koji su međusobno bliski, ali sad kad je najteže, trebalo bi dati podršku Luki.

Vjerujete li, da se to dogodilo nekome iz ekipe 1998, da bi se oglasilo već njih pet koji bi stali iza njega?

- Siguran sam da je tako. Iako treba reći da su drugačija vremena, teško je generalizirati.

Neka organi rade

Nenad Bjelica ima pak treći pogled:

- Svi samo možemo nagađati što je prava istina. Zato ga ja ne mogu ni optuživati ni braniti, ne znam cijelu priču. Teško je da se sad netko zauzme za Modrića ili protiv njega kada je situacija nepoznata. Nezahvalno je to. Neka organi rade svoj posao, Bože moj, oni koji su optuženi branit će se, ako im se dokaže krivnja, dokazala se, ako ne, neće se dogoditi prvi put. Zato se nije jednostavno petljati i davati mišljenje kad niste u tome i ne znate dokraja što se događalo.

Linker
17. travanj 2024 23:03