CROPIX
NEKA SE SADA DRUGI POTUKU

ZNAJU VATRENI DOBRO ZAŠTO SU SE TAKO LUDO RADOVALI Hrvatski put na Svjetsko prvenstvo je sada jasan: Bit ćemo najmanje drugi...

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. ožujak 2017. 09:14

Kako su se samo radovali Vatreni nakon posljednjeg sučeva zvižduka pobjedi nad Ukrajinom. Bili su svjesni da su ovo tri boda koji im usmjeravaju finiš kvalifikacija i to zato što je pred Island osigurana velika prednost. S pozicije lidera bit će kudikamo lakše nastupiti na Islandu, već i zbog toga što nam tamo neriješen ishod može značiti "pola" prvog mjesta…

Nema dvojbe kako je ovo važan i psihološki poticaj za Vatrene. Ne samo zbog rezultata već i igre te odnose snaga prema Ukrajincima. Vidjelo se, na stranu minimalan ishod, da je Hrvatska jedna druga dimenzija kvalitete, čak i onda kada je oslabljena.

Ne treba sada razmišljati kako je sve gotovo, jer to definitivno nije. Ova tri boda nam donose mir u nastavku kvalifikacija glede pozicije. Naime, Hrvatska će biti najmanje druga jer joj se konkurenti, Ukrajina i Island moraju međusobno "tući", a neće im biti lako ni s Turcima, koji će još razmišljati da se domognu druge pozicije.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Svi imperativi se sada sele na adrese konkurencije, a Vatreni mogu s mirnijim situacijama razmišljati kako ovu "win" situaciju konkretizirati za prvo mjesto i direktnu vizu. Možda će upravo sljedeći meč na Islandu biti onaj koji će značiti stavljanje hipoteke na direktni plasman.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 15:57