REUTERS/Stringer / REUTERS
NAJMLAĐI STRIJELAC IKAD

ZVIJEZDA SE RAĐA NA HRVATSKOM NOGOMETNOM NEBU Novi rekorder nije mogao sakriti emocije poslije prvog pogotka za Vatrene: 'Osjećaj je bio neopisiv...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2017. 14:21

Luka Ivanušec sa samo 18 godina u Nanningu postao najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih. Svoj prvijenac zabio je na China Cupu reprezentaciji Kine u remiju 1:1 koji je završen pobjedom Kineza nakon jedanaesteraca.

"Puno mi znači taj pogodak, kao i sam nastup za seniorsku reprezentaciju. Osjećaj je bio neopisiv, presretan sam. Tudor mi je dao dobru povratnu loptu, a meni je dobro 'sjela'", prepričao je Ivanušec za hns-cff.hr.

"Dojam je da smo bili bolji, dominirali smo i zaslužili smo pobjedu. Kina je pak jednom pucala prema golu i zabila. S jedanaestercima jednostavno nije bilo sreće. Organizacijski je sve bilo odlično, kao i publika, a sveukupno smo pokazali da igrači iz hrvatske lige ipak vrijede. Mogli smo se nositi i s nekim standardnim čileanskim igračima", sažeo je dojmove.


China 1 - 1 Croatia (Pen 4-3) (14.01.)

Ivanušec je dio odlične mlade generacije, a kroz prvoligaški se nogomet kali u dresu zagrebačke Lokomotive.

"Mislim da je to zasad najbolji put, to mi je bio najbolji mogući odabir. Lokomotiva je klub u kojem mladi igrači mnogo napreduju jer imaju priliku za igru", naglasio je.

Inače, Ivanušec je golom Kini postao najmlađi strijelac reprezentacije Hrvatske u povijesti, a dosadašnji rekord je držao Ivan Rakitić.

Linker
25. travanj 2024 14:08