REUTERS
DRAŽEN ANTOLIĆ IZ REYKJAVIKA

ZVIJEZDE HRVATSKE SE POSULE PEPELOM - MODRIĆ RAZOČARAN, LJUTITI MANDŽUKIĆ KRIVCA PRONAŠAO U - SEBI 'Ja sam prvi morao bolje!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. lipanj 2017. 10:09

Ante Čačić govorio je tiho, bio je vidno potišten i nesretan:

- Čestitam domaćinu na pobjedi, sve je mirisalo na igru bez golova jer je bilo jako malo prilika. Apostrofirali smo da je Island najjači iz prekida, to im je na kraju i donijelo tri boda. Jako smo malo napravili prema naprijed, nismo uspjeli uhvatiti nit igre. Stekao se dojam da je domaćin imao više energije, puno ničijih loptu je otišlo njima. Na kraju im se posrećilo da dođu do toga gola na način na koji su stigli.

Jeste li bili iznenađeni s igrom Islanda?

- Nisam.

Zašto Hrvatska nije napravila više prilika?

- Imali smo previše tehničkih grešaka u primopredaji, i loše otvaranje, nepravovremeno. Puno je tome pridonijela i agresivna igra domaćina, nije nam odgovarala kontakt igra, gubili smo duele, a to smo htjeli izbjeći.

Zbog čega je Island bio agresivniji, zato jer je manje potrošen ili je to dublji problem u igri Hrvatske protiv takvih suparnika?


...

- Falilo je energije u našoj igri, rekao bih da smo presporo mislili, da smo imali prespore reakcije, utakmica je bila bez šansi, do toga gola, koji je pao zbog nedostatka koncentracije, gdje je igrač ostao potpuni slobodna. Lopta mu se odbila o rame i završila u mreži. Jedan detalj je odlučio utakmkcu, ali je karakterizirao svih naših 90 minuta. Priželjkivali smo, takva je bila ideja, da ćemo uspjeti agresiju riješit s kvalitetnom suradnjom i doći u zonu gdje možemo biti opasni po gol, a malo smo toga napravili. Veliki je broj naših igrača bio u jakom natjecateljskom podražaju, iako nismo u tome htjeli tražiti alibi. Neki standardni nisu bili ovdje. Očito da se to na njima vidjelo. Ne mogu reći da nisu željeli, da nisu imali motiv, previše je bilo tehničkih pogrešaka. Nismo uhvatili nit igre, onda dolazimo da šanse, a sada to nije bio slučaj.

Napadači? Perišić, Mandžukić i N. Kalinić na terenu, a prigoda ni za lijek.

- Nismo uspjeli povezati, u predaji smo griješili, tu nam se razbijala nit igre. Samo jednom-dvaput smo izašli u pravu šansu kroz akciju. Na kraju bismo mogli konstatirati da nam taj lipanj ne odgovara.

Bojite li se nakon ove utakmice za plasman na SP.

- Rekao sam poslije Ukrajine da nismo osigurali odlazak u Rusiji, tako ni sada ne mislim da su nam šanse izgubljene. Ovog časa smo s jednim porazom kao ii sve ostale reprezentacije, još su četiri utakmice i siguran sam da će se reprezentacija u te četiri utakmice potvrditi i otići na SP.

Domagoj Vida je inzistirao:

- Oni su bili agresivniji i odlučniji, no mene posebno boli što ništa nismo naučili iz vlastitih pogrešaka. Od Portugala dobijemo gola pred kraj produžetka, sada u 90. minuti, to nam se ne smije događati.

Lovre Kalinić komentrao je pogodak:

- Obranio bih taj šut, siguran sam, već sam imao loptu, ali odbila mu se od ramena i promijenila pravac. I tako nisam imao šanse.

Luka Modrić nije krio koliko je pogođen rezultatom:

- Razočaran sam s rezultatom najviše, a nakon toga i našom igrom. Možda jedino mogu spomenuti prvih 20 minuta kad smo bili dobri, a potom smo igrali jako sporo. Isto tako gotovo bez kretanja po terenu. Tako se ne može igrati protiv ekipa kao što je Island.

Bočni igrači nisu stizali iz drugog plana, prostora je bilo.

- Pa je, ne bih ulazio u dublje analize, jednostavno nismo bili na našoj razini na kojoj smo trebali biti u takvoj jednoj utakmici. Ali čekaju nas još četiri susreta. Očekujem da ćemo u njima bolje odigrati i vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Ovo je ogledalo kako ne treba pristupiti utakmici na gostovanju.

- Definitivno je tako. Što se tiče pristupa nije da nismo htjeli, htjeli smo, ali izgledali smo po meni dosta prazni i potrošeni. Ne treba sad davati katastrofične izjave, trebamo dignuti glave, izvući pouke da nam se to više ne događa.

Izbornik ništa nije mijenjao u veznom redu, jeste li očekivali reakcije s klupe. Nedostajalo je rješenja?

- Ne bih ulazio u izbornikove taktičke zamisli, svakome se mogu naći pogreške, i igračima i izborniku. Napravit ćemo analizu što smo loše radili, a toga je bilo dosta, te se okrenuti sljedećim utakmicama.

Mario Mandžukić je kritičan:

- Nedostajalo je htijenja i zalaganja, tu smo morali bolje svi, ja prvi. Ovo je definitivno ogledalo kako ne treba ući u utakmici na ovakvim gostovanjima, to treba popraviti u Turskoj i Ukrajini. Međutim, ne treba raditi dramu od ovoga, nismo bili pravi, ne znam zašto i kako, ali završilo je kako je završilo i treba izvući pouke.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
16. travanj 2024 22:23