Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
ZANIMLJIVA ULOGA

BIVŠI VATRENI I BORAC ZA PROMJENE U DINAMU NAŠAO 'LUĐAČKI' POSAO Odlazi u zagrljaj nepredvidljivom čudaku koji mijenja suradnike kao čarape

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. prosinac 2016. 11:59

Naposljetku se pokazalo da je nedavni boravak Darija Šimića u Palermu, gdje je pratio rad trenera De Zerbija (zbog Pro licence), doista poslužio približavanju planova Maurizija Zamparinija i bivšeg igrača Milana i Intera.

U petak je, naime, Zamparini nazvao Šimića i predložio mu da prihvati mjesto sportskog direktora i to do lipnja mjeseca. Tada će se znati koja je sudbina sicilijanskog kluba, koji je trenutno uvjerljivo posljednji na tablici Serie A, praktično već otpisan.

Zamparini je u petak dobio na stol ostavku dosadašnjeg sportskog direktora Daniele Faggiana, koji je na to mjesto došao u srpnju ove godine. Otkaz je Zamparini dao i treneru De Zerbiju, a na njegovo mjesto doveo dugogodišnjeg kapetana Palerma, Eugenia Corrinia.

- Prihvatio sam poziv Zamparinija - kazao nam je Šimić kratko. - Nedavno smo razgovarali dugo o nogometu, načinu rada i očito mu se dopalo kako razmišljam. Ovo je za mene veliki izazov, ali i prilika. Trudit ću se napraviti što bolji posao za Palermo, odnosno da svi zajedno učinimo sve da se zadrži prvoligaški status.


SUSO Goal 0-1 Palermo vs Milan by enjoylivehdi

Inače, jedno vrijeme je u Palermu sličan posao radio i Igor Budan. Zamparini je poznat po tome što mijenja trenere, direktore i igrače kao čarape..

Linker
21. travanj 2024 01:46