Getty Images
MANDŽO KAO PRIMJER

JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH TRENERA NAHVALIO HRVATA Slavni Talijan otkrio razliku između Mandžukića i Savičevića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2017. 21:13

Fabio Capello, legendarni talijanski trener koji uživa reputaciju jednog od najuspješnijih u povijesti, nahvalio je hrvatskog napadača Juventusa Marija Mandžukića.

Bivši trener Milana, Real Madrida, Rome i Juventusa je u razgovoru za radio TMW analizirao predstojeće okršaje osmine finala Lige prvaka, kao i šanse talijanskih klubova.

Dotaknuo se pritom i Juventusa koji je veliki favorit u predtojećim okršajima protiv Porta, a posebno se dotaknuo napadača Vatrenih.

"U modernom nogometu svi igrači moraju trčati, jer ako toga nema onda je teško doći do rezultata. Najbolji je primjer Mandžukić, koji gine na terenu za Juventus, a kada suigrači vide kako on igra onda i oni daju maksimum. Mandžukić je primjer kakav nogometaš treba biti", rekao je Capello.

Onda je podvukao paralelu s nekadašnjim igračem kojeg je vodio u Milanu, Crnogorcem Dejanom Savičevićem.

"Berlusconi mi je često prigovarao zašto mijenjam Savičevića, a ja sam mu odgovarao zato što ne trči. Moderni nogomet ne trpi igrače koji ne trče", dodao je 70-godišnji Talijan.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 22:  Former coach Fabio Capello attends the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Borussia Moenchengladbach at Allianz Arena on October 22, 2016 in Munich, Germany.  (Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)
Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Linker
25. travanj 2024 18:18