Reuters / Phil Noble Livepic / REUTERS
PLANET HRVATSKA

KAD TI TRENER KAŽE - MARIO, HVALA TI NA NASTUPU 'Mandžukić u špici? Može igrati gdje hoće, čak i u veznom redu!'

Allegri je protiv Torina odmarao Higuaina i hrvatski je napadač zaigrao u vrhu napada, Argentinac ga je zamijenio tek u 80. minuti
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 25. rujan 2017. 18:36

Juvenus se preko tjedna namučio s Fiorentinom (1:0), no u Derbyju della Mole nikakve muke nije bilo. Pardon, osim za Salvatorea Sirigua, vratara Torina koji je četiri puta morao vaditi loptu iz mreže. U redu, pomogao je Baselli s dva žuta kartona u 24 minute, pomogao je Dybala jer je pogodak u 16. minuti otvorio gradskog rivala, no momčad koja ima Nianga, Ljajića i Belottija sigurno nije bezopasna, a Binaconeri su je upravo takvom učinili.

Mario Mandžukić u srijedu je igrao cijelu utakmicu, glavom zabio Violama za pobjedu te postao junak domaćih navijača. U subotu ga je protiv Torina u 80. minuti zamijenio Higuain što će reći da je hrvatski golgeter u gradskom derbiju igrao u vrhu napada. To mu je, jasno, prirodna pozicija, ali u Juventusu je uobičajeno igrao na lijevom krilu gdje ga trener Allegri vidi kada su Dybala i Higuain u napadu. Talijanski strateg ovako je objasnio svoju taktičku odluku:

- Odlučio sam odmoriti Gonzala jer je pred nama puno utakmica, u srijedu igramo u Ligi prvaka protiv Olympiacosa. Doći će i vrijeme kada će drugi dobiti odmor, nema dvojbe da je Higuain važan igrač za našu momčad. Protiv Torina sam ga odlučio ostaviti na klupi, bez brige, sigurno neće ostati na dva pogotka koje je dosad zabio, postići će ih još mnogo. Mora pronaći smirenost, koju možda nikada nije ni izgubio, ali i osjećaj da ne mora baš uvijek zabiti pod svaku cijenu.

Allegri je, također, post festum pobjede od 4:0 pohvalio Mandžukića.

Allegrijeve pohvale

- Mariju hvala na nastupu, a uvjeren sam da bi uspješno mogao igrati i u veznom redu sa snagom i tehnikom koju posjeduje. On može obaviti posao na bilo kojoj poziciji.

U svakom slučaju, a u kontekstu intervjua Mandžukića u SN nakon poraza u Turskoj gdje je kazao kako se nije baš samo tako lako prilagoditi na poziciju napadača nakon konstantnog igranja na lijevom krilu, nije nimalo loše što ga je Allegri prije važnih reprezentativnih ispita stavio u špicu. Finska i Ukrajina su pred vratima, trebat će nam MM u najboljem izdanju...

Linker
27. travanj 2024 02:28