Gabriele Maltinti/Getty Images
ČOVJEK KOJEG IZNIMNO CIJENI

KALINIĆ OTVORIO DUŠU TALIJANIMA Hrvatski napadač objasnio što je presudilo njegovom dolasku i ostanku u Fiorentini

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2017. 19:15

U razgovoru za magazin Calcio 2000 Nikola Kalinić objasnio je razlog zašto je odlučio ostati u Fiorentini.

Stigao je Kalinić u Firencu na ljeto 2015. godine iz Dnjipra, u isto vrijeme kada je trenersku klupu preuzeo Paulo Sousa od Vincenza Montele.

"Sjećam se trenutka kada sam dobio poziv od Fiorentine i sjećam se jako dobro prvog treninga, bio sam uzbuđen. Jako mi se svidjela ideja da zaigram u Serie A, pa sam prihvatio ponudu s velikom radošću. Zahvaljujući Sousi sam stigao u Fiorentinu. Da nije bilo njega ne bih nikada zaigrao u Italiji", objasnio je Kalinić.

Pitanje o basnoslovnoj ponudi Tianjina u zimskom prijelaznom roku koja bi mu donijela plaću od 10 do 12 milijuna eura godišnje nije mogao mimoići.

"Nema to nikakvog misterija. Želio sam nastaviti igrati na određenoj razini i nije mi se svidjela ideja odlaska u Kinu. Mislim da i dalje imam puno toga za dati u Europi", dodaje 29-godišnji napadač.

"Sada samo razmišljam o igranju na najvišoj razini. Volio bih igrati na Svjetskom prvenstvu, na Euru sam bio pun emocija. Bilo bi divno nositi hrvatski dres na Svjetskom prvenstvu. Nadam se, ali je i dalje još puno ostalo", zaključio je hrvatski napadač.

Linker
24. travanj 2024 07:51