REUTERS/Tony Gentile / REUTERS
OPROŠTAJ 28. SVIBNJA

KRAJ VELEBNE KARIJERE ZA LEGENDARNOG FRANCESCA TOTTIJA Iz Rome su potvrdili vijest koja će rastužiti horde navijača 'giallorossa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2017. 17:41

Legendarni talijanski nogometaš Rome Francesco Totti (40) na kraju će aktualne sezone obijesiti 'kopačke o klin'.

Tvrdi tako sportski direktor Rome Monchi. Ukoliko se njjegove riječi pokažu istinitima posljednju utakmicu u dresu Rome Totti će odigrati 28. svibnja na Olimpicu protiv Genoe.

"Totti ima dogovor s klubom da je ovo njegova posljednja sezona u ulozi igrača nakon čega bi trebao početi raditi kao direktor. Francesco je Roma i želim mu biti bliže čim je više moguće. Volio bih naučiti samo jedan posto onoga što on zna", objasnio je Monchi.

Totti je Romina živuća legenda. Za klub igra od početka svoje profesionalne karijere 1992. godine i vlasnik je cijelog niza klupskih rekorda. Između ostaloga je ponosni najbolji klupski strijelac u povijesti (307 golova), kao i igrač s najvećim brojem nastupa (783).

Popularni 'Il Gladiatore' proveo je punih 25 godina u dresu 'giallorossa', a debitirao je za prvu momčad kao 16-godišnjak. Takva vjernost jednom klubu danas je prava rijetkost.

S Romom je Totti osvojio i dva naslova u Serie A, dva Talijanska kupa i Superkupa...

Linker
23. travanj 2024 21:59