Getty Images
SPEKTAKL U RIMU

MANDŽUKIĆ LOVI NOVI TROFEJ Juventus želi Superkup, no Lazio je uvijek 'tvrd orah': Pjaca je nedovoljno spreman, 'Super Mario' najavljen od prve minute

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. kolovoz 2017. 16:46

Europski doprvak Juventus danas (Rim, početak 20.45) lovi osmi naslov pobjednika Talijanskog superkupa. Suparnik im je Lazio, bit će to njihovo četvrto odmjeravanja snaga u ovom natjecanju, a Bianconeri su bili dva puta bolji, dok je rimski klub osvojio trofej 1998.

Torinezi su favoriti, posljednjih deset međusobnih ogleda Juventus je dobio, zabivši pri tome 20 pogodaka, a primivši samo jedan. Međutim, ovo ljeto nije proteklo onako kako su očekivali u Juventusu, veliki udarac pretrpjeli su odlaskom Leonarda Bonuccija u Milan.

Tako je razbijena najčvršća karika momčadi, defenzivni blok ispred Buffona. Ljetni prijelazni rok, osim odlaska Bonuccija nije donio nešto spektakularno, glavni cilj, kreativni vezni nije stigao. Jedna od meta je Mateo Kovačić, a stigli su već Douglas Costa iz Bayerna i Bernardeschi iz Fiorentine. Marko Pjaca se još oporavlja od ozljede križnih ligamenata.

Mariju Mandžukiću ovaj dvojac bit će dodatni motiv za još bolje igre, a za danas je najavljen u početnom sastavu.

Linker
19. travanj 2024 23:51