Marcelo Brozović
 Valerio Pennicino/Getty Images
NIKAKO NA ZELENU GRANU

MARCELO BROZOVIĆ OPET NA UDARU Talijani ne mogu shvatiti: 'Ono što je napravio kod isključenja je na granici ludosti'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. listopad 2016. 15:22

Marcelo Brozović vratio se u početnu postavu Intera za utakmicu trećeg kola skupine K Europske lige protiv engleskog premielrigaša Southamptona, ali povratnički nastup sigurno nije prošao kako je očekivao. Kod Franka de Boera dugo je bio u nemilosti, čak osam utakmica zaleđen na tribini i klupi zbog nediscipline, a pitanje je hoće li se njegov status popraviti nakon 77 minuta protiv Southamptona.

Istina, Inter je pobijedio, De Boer je kupio malo mira nakon sve glasnijih kritika na račun onoga što su Nerazzurri pokazivali posljednjih tjedana, ali crveni karton zadnje je što je trebalo hrvatskom veznjaku nakon utakmice u kojoj je bio daleko od svojih najboljih izdanja. Dva žuta kartona unutar 18 minuta u situaciji kada mu se pozicija sve više trese sigurno nije nešto što će se svidjeti De Boeru u promišljanju momčadi koju će izvesti protiv Atalante ove nedjelje u devetom prvenstvenom kolu. Nizozemski trener Brozovića je revitalizirao na njegovom uobičajenom mjestu u veznom redu, ali hrvatski reprezentativac s Gnoukourijem i Medelom nije se uspijevao nametnuti, u fazi obrane često su im morali pomagati Candreva i Eder, zbog čega je Icardi prečesto ostajao sam među suparničkim braničima.

- Brozovićevo isključenje dovelo nas je u nevolju, ali moji komplimenti idu momčadi koja je pokazala koliko njoj je stalo pobijediti - rekao je De Boer, koji se nije posebno osvrtao na isključenje hrvatskog veznjaka.

Očekivano, vjerojatno će to rješavati unutar četiri zida svlačionice, budući da trenutak nepromišljenosti u prilično bezopasnoj situaciji gotovo na sredini terena sigurno nije bio potreban. Upravo zbog isključenja Brozović je bio i najslabije ocijenjen igrač Intera na prekjučerašnjoj utakmici. Uz peticu kraj njegovog prezimena navodi se da se očekivalo više.

- Očekivala se utakmica s “nožem u zubima”. Puno je trčao, ali nedostajalo mu je okomitosti, malo više nepredvidivosti u gradnji akcija. Na trenutke je u tome uspijevao, ali mu nedostaje kontinuitet. Rizik kod starta uoči isključenja je na granici ludosti - navodi se uz komentar nastupa hrvatskog veznjaka.

Prilično kritično na račun Brozovića bio je i Corriere dello Sport, koji navodi da hrvatski veznjak nikako da prebrodi neke dječje bolesti.

MILAN, ITALY - MARCH 02:  Marcelo Brozovic of FC Internazionale Milano shouts during the TIM Cup match between FC Internazionale Milano and Juventus FC at Stadio Giuseppe Meazza on March 2, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images
Marcelo Brozović

Hoće li ga Frank de Boer nakon ovoga i u kojoj mjeri uzeti u obzir za nedjeljno ligaško gostovanje kod Atalante može se samo nagađati. Mjesto na klupi, gdje je sjedio na posljednjoj utakmici protiv Cagliarija, ne bi trebalo biti upitno, no upitno je može li se nadati minutaži.

Sve veći upitnik

Kada više nije mogao Banega, protiv Cagliarija je ušao Gnoukouri, priliku za novo dokazivanje čeka i Kondogbia, zbog čega je iznad Brozovićeve budućnosti u dresu Intera sve veći upitnik. Interesenata, kao ni prošlog ljeta, ne manjka (Juventus ga je htio dovesti, ali ga Inter nije pustio u redove velikog suparnika), igre u Interu prošle sezone te u dresu reprezentacije veliki su plus za 23-godišnjeg veznjaka i po svemu sudeći njegova će sudbina na klupi Intera uvelike ovisiti o onoj Franka de Boera.

Nerazzurri nisu pobijedili u posljednje tri utakmice u Serie A, no čelnike kluba i dalje peku i porazi od Hapoela i Sparte u EL, kao i već deset bodova zaostatka za Juventusom nakon samo osam kola novog izdanje Serie A, zbog čega su sve manje uvjereni da je on pravo rješenje.

Linker
25. travanj 2024 11:02