acmilan.com / acmilan.com
NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

MARIO PAŠALIĆ OTKRIO POZADINU TRANSFERA U MILAN 'Razgovarao sam s Conteom i trebao otići u SAD, ali nikako nisam želio riskirati...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2016. 17:51

Milan je u utorak svladao Lazio 2:0, Mario Pašalić i dalje je gledatelj s klupe, ali mladi hrvatski reprezentativac kaže - tako zasad mora biti.

- U Milanu sam nepunih mjesec dana, a svi znamo da prije toga pola godine nisam igrao, zato još hvatam formu, kao i nove taktičke zahtjeve, o čemu se ovdje vodi posebna briga. I dalje sam u fazi privikavanja, ali mislim da kasnije ne bi trebalo biti problema. Strpljivo čekam svoju priliku, radim - kaže Pašalić koji je posljednju službenu utakmicu odigrao u veljači za Monaco, a potom rehabilitirao leđa.

Što to nudi taktička priprema?

- Gledamo sljedećeg suparnika i nakon toga se na terenu postavljamo sukladno procjeni što ta utakmica donosi. Svaka pozicija zahtijeva specifične zadatke. Jednostavno, uvježbavaju te za točno određenu ulogu.

Spreman za Švedsku

Radi li poseban trener s veznjacima?

- To ne, svi skupa treniramo.

Na kojoj poziciji vas priprema trener Vincenzo Montella?

- Na osmici. Igramo raspored 4-3-3, a ja sam prednji veznjak, lijevi ili desni.

Fizički ste potpuno fit, bez ikakvih posljedica ozljede i duge stanke?

- Sve je u redu, nemam više nikakvih problema. To je iz mene, radio sam cijelo ljeto, 2,5 mjeseca u Splitu, uopće se nisam odmarao, htio sam baš sve napraviti do kraja da bude savršeno. Trebao sam ići na američku turneju s Chelseajem, ali razgovarao sam s trenerom Antoniom Conteom i sportskim direktorom i odgodio, kazao da se želim baš do kraja oporaviti. I tada mi je bilo dobro, ali htio sam to završiti. Krajem protekle sezone rehabilitirao sam se u Chelseaju, pa su odlučili provjeriti kakva mi je situacija.

Je li bila opcija, kad biste otišli na pripreme s Chelseajem, da i igrate za njih?

- Bio sam na popisu, ali nisam želio riskirati u tom trenutku.

Epilog je bila posudba u Milan. Gdje danas vezu drže Kucka, Montolivo i Bonaventura. Tu ima prostora za Pašalića.

- Golem je klub, to se vidi na svakom koraku. Možda nije situacija kao prije nekoliko godina, Milan se sada ne nalazi gdje inače pripada, ali vjerujem da to neće dugo potrajati, da će opet biti što je bio. Što se mene tiče, konkurencija je velika, naporno radim i čekam priliku. Nisam razgovarao s trenerom kad ću debitirati, ali zgusnut je raspored, mnogo je nastupa, već u nedjelju gostujemo kod Fiorentine, doći će moj trenutak.

Milanov nogomet danas nije impresivan, možete li se upustiti u borbu za Ligu prvaka?

- Prošlu sezonu su završili na osmom mjestu, sada je cilj plasman u Europu, a vidjet će se hoće li to biti Liga prvaka ili Europska liga. Rano je za preciznije prognoze. No, u Europu moramo sigurno.

U Milanu je legenda Zvonimir Boban.

- A, nećemo mene u istu rečenicu s Bobanom.

OK, nećemo kazati da mu trebate postati nasljednik, no je li vam tko spomenuo Bobana?

- Jesu, kad sam tek potpisivao. Vodili su me muzejom da vidim sve povijesne trenutke kluba, tako u njemu postoji i posebno Bobanovo mjesto. Upoznali su me s tradicijom Milana i njegovim velikanima. Zvonimir Boban je stvarno bio veliko ime, legenda kluba, moćan je dojam ostavio. Ma, kakve usporedbe s njim, kakvu je on karijeru napravio, a gdje sam ja, sa 21 godinom tek na početku...

Igrali ste u Elcheu i Monacu, no Milan će vam biti najveći dosadašnji izazov. I najviše će se očekivati.

- Je, sigurno. Kad bi netko gledao da Monaco igra u Ligi prvaka, a Milana nema u Europi, glupo bi mu zvučalo, ali ipak mislim da je Milan veći izazov jer je veći klub.

Nenad Gračan vjeruje da ćete pomoći mladoj reprezentaciji da dobije Švedsku i plasira se na Euro.

- Dugo U-21 reprezentacija nije napravila nešto veliko i otišla u završnicu. Imamo stvarno golemu priliku, a isto tako i jako dobru ekipu. Mislim da ne bismo smjeli to propustiti, imamo velike, velike šanse, budemo li svi na okupu i zdravi, te damo maksimum.

Koliko trenutačno možete igrački dati? Znamo da ste imali neke prijateljske utakmice tijekom ljeta.

- Trenirao sam u Chelseaju dva tjedna prije nego što sam došao u Milan, polako sam se rekuperirao, osjećam se dobro, fizički sam u redu i u stanju sam pružiti najbolje u toj utakmici sa Švedskom.

Izbornik od vas može očekivati Pašalića kakav je bio prije ozljede?

- Nadam se da može. Ima još do tog susreta, tako da se imam vremena pošteno spremiti.

Linker
03. svibanj 2024 22:00