REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
LEGENDA NA KLUPI

MOŽDA MU NIJE PRESUDILA RIJEKA, ALI DANAS BI ZA TRENERA MILANA MOGAO BITI DAN 'D' Kiks protiv Rome značio bi ujedno i 'cipelu' za Montellu

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. listopad 2017. 11:08

Milan danas dočekuje Romu, a mnogi tvrde da bi ogled mogao biti sudbonosan za trenera Rossonera Montellu. Dva prvenstvena poraza na gostovanjima kod Lazija i Sampdorije nisu dobro odjeknula među navijačima, a dojam nije popravljen ni protiv Rijeke u Europskoj ligi.

- Meni se stvari čine prenapuhane. Mi smo Milan, puno toga se očekuje od nas. Klub je tijekom ljeta krenuo u obnovu kuće, stoga treba krenuti od temelja, a ne odmah birati zavjese - kaže Vincenzo Montella.

Na gostujućoj klupi bit će Eusebio di Francesco, bivši Montellin suigrač, čak i cimer.

REUTERS/Alessandro Garofalo - RTS13JAF
REUTERS

- Eusebio mi je prijatelj i želim mu sve najbolje, ali od ponedjeljka nadalje. Ovo za mene ne može biti obična utakmica, jer me toliko toga još veže uz Romu i ljude iz kluba. Što se utakmice tiče, vjerujem da ona za nas može predstavljati točku preokreta. Trebamo početi stvarati pobjednički mentalitet, jer ga mnogi naši igrači još uvijek nemaju - poručio je Milanov trener.

Kalinić starter

U napadu Rossonera od prve minute bi trebao krenuti Nikola Kalinić, koji nije igrao protiv Rijeke.

Claudio Villa/Getty Images
Getty Images

- Montella mi je poput brata, ne samo zbog zajedničkih dana iz Rome, nego i kad smo bili siromašni klinci u Empoliju. Bit će ovo jako važna utakmica za ostanak u vrhu, ali ne i odlučujuća. Mi u Italiji skloni smo sve stvoriti i uništiti u 90 minuta - kaže Di Francesco.

A na derbi se osvrnuo i legendarni Milanov napadač Andrij Ševčenko, aktualni izbornik Ukrajine.

- Pobjeda protiv Rijeke, iako je ostvarena u zadnjim sekundama, podignut će moral. Milan mora pobijediti i mislim da to može učiniti. To je utakmica koja vrijedi više od tri boda, to je glavno raskrižje u sezoni ove Milanove momčadi - rekao je Ševčenko.

Rezultati 7. kola: Udinese - Sampdoria, Genoa - Bologna - igrano u kasnijem terminu. Nedjelja: Napoli - Cagliari (12.30), Chievo - Fiorentina, Benevento - Inter, Torino - Verona, Spal - Crotone, Lazio - Sassuolo (15), Milan - Roma (18), Atalanta - Juventus (20.45). Redoslijed: Napoli 18, Juventus 18, Inter 16...

Linker
20. travanj 2024 14:13