Robert Prosinečki, Dario Šimić i Zvonimir Boban
 Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
BURNO U ITALIJI

NAJČUDNIJI PREDSJEDNIK SERIE A I BIVŠI VATRENI SKLOPILI POSAO Doveli novog trenera, ali pitanje je koliko će taj izdržati...

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 26. siječanj 2017. 18:22

Talijanski Palermo u kojem kao savjetnik radi bivši reprezentativac Vatrenih Dario Šimić doveo je 42-godišnjeg Diega Lopeza, čak četvrtog trenera ove sezone.

Lopez dolazi uz suglanost Šimića i Maurizia Zamparinija, ekscentričnog predsjednika poznatog po učestalom mijenjaju trenera, a na klupi će naslijediti Eugenija Corinija. Urugvajski stručnjak je četvrto lice na klupi Palerma od početka prvenstva, te čak 41. od 2003. godine kada je Zamparini zasjeo na tron sicilijanskog kluba i nema sumnje da u Italiji, ali i šire, ne postoji klub s toliko promjena na funkciji trenera.

PALERMO, ITALY - JANUARY 26:  Diego Lopez leads his first training as new head coach of US Citta' di Palermo at Tenente Carmelo Onorato Sports Center on January 26, 2017 in Palermo, Italy.  (Photo by Getty Images/Getty Images)
Getty Images/Getty Images / Getty Images

Rijetko koji trener je izdržao više od nekoliko mjeseci na užarenoj klupi, a rekord u eri Maura Zamparinija drži Giuseppe Iachini koji je bio trenerom od rujna 2013. godine do studenog 2015. godine odnosno dvije godine i dva mjeseca.

Zagreb, 281016.
Zagrebacki Velesajam.
Na Zagrebackom velesajmu u tijeku je odrzavanje Football festa.
Na fotografiji: panel diskusija, Dario Simic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

U Palermu igraju i hrvatski nogometaši Josip Posavec, Mato Jajalo i Toni Šunjić, a prvu utakmicu pod paskom novog stratega, koji je posljednje vodio Bolognu, imat će protiv Napolija u nedjelju 29. siječnja. Momčad s juga Italije zauzima tek 19. mjesto i poboljšanja su nužna ukoliko misle ostati u društvu najjačih.

Linker
23. travanj 2024 15:29