Ivan Perišić
 Maurizio Lagana/Getty Images
KRUŽI U MEDIJIMA

NAKON MANCHESTER UNITEDA I PSG-A PERIŠIĆA LOVI NOVI DIV Hrvatski reprezentativac na meti moćnika iz Španjolske

Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. siječanj 2017. 19:35

U jeku prijelaznog roka i potjere za najboljim nogometašima svijeta, pojavila se i priča kako je Ivan Perišić blizu odlaska u Barcelonu. Još ljetos se, nakon odličnog Perišićevog nastupa za Hrvatsku na Euru, kalkuliralo s mogućim transferom na Camp Nou, u redove jednog od najvećih svjetskih klubova, no koji se tada ipak nije dogodio.

A prema svemu sudeći ne bi se taj transfer trebao dogoditi ni ove zime. Čini se da je lovac, Barcelona, još uvijek korak-dva iza potencijalne lovine - Perišića, piše Slobodna Dalmacija.

Hrvatski reprezentativac s dva gola donio je u nedjelju Interu trijumf kod Udinesea. Iako Barcelona prati Perišića, iz katalonskog diva već su najavljivali kako ove zime neće biti zvučnijih dolazaka, ako prethodno ne bude i odlazaka. A pritom što je najvažnije nema ni naznaka kako bi Inter ovog siječnja pustio hrvatskog reprezentativca koji je jedan od ključnih igrača milanskog sastava. Aktualni ugovor Perišića za Inter veže sve do ljeta 2020. godine, dakle još čak tri i pol sezone.

Naravno, prava ponuda otvara sva vrata, ali bez obzira što transfermarkt igrača procjenjuje na 25 milijuna eura tu je riječ o dvostruko većim iznosima odštete, od pedesetak milijuna eura. Barcelona trenutno ima drugih financijskih briga, prije svega oko produženja ugovora Lionela Messija (aktualni vrijedi do ljeta iduće godine).


Ivan Perisic Goal HD - Udinese 1-1 Inter - 08... by Live1Goals

Tu je uostalom i problem oko produžetka ugovora i statusa drugog Ivana Rakitića koji je u srijedu u uzvratnom ogledu Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa opet odigrao tek deset minuta. No, ako se netko proda...

S druge strane, iako Inter i dalje ima problema oko poštivanja financijskog fair playa nakon ulaska bogatog kineskog Suninga gigant sa San Sira financijski lakše diše. Za 280 milijuna eura ljetos su Kinezi kupili većinski paket dionica, a obavezali su se da će njihova ukupna ulaganja u klub iznositi 750 milijuna. I stoga je teško očekivati da bi Perišić ove zime mogao napustiti Inter. Bez obzira što ga ne prati samo Barcelona, već i Manchester United, PSG...

Linker
24. travanj 2024 02:12