Milan Badelj
 Gabriele Maltinti/Getty Images
PRERASLO U SAPUNICU

PRAVA ISTINA O BUDUĆNOSTI MILANA BADELJA Vatreni u vrtlogu špekulacija oko transfera: Sanja Milan otkako je bio klinac, ali...

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 18. studeni 2016. 23:46

Rekao sam, kada nešto postane konkretno, saznat ćete... bila je poruka, jedan od mnogih, koju je na našu adresu odaslao Milan Badelj, najčešća ‘žrtva’ talijanskih medija u zadnjih pola godine, otkad je njegov impresario Dejan Joksimović javno izjavio da će njegov štićenik sigurno napustiti Firencu.

Bilo je to tijekom prošle zime. Danas je studeni, a špekulacije se kotrljaju. No sve te špekulacije, zajedno sa zadnjom u vidu Chelseaja, nemaju argumentirano uporište. Činjenica je da je ‘vatreni’ veznjak u fokusu ponajviše Milana, pa i Chelseaja, s kojim ga u zadnje vrijeme povezuju, kao i da ga potajice gledaju Roma, Valencia, Tottenham, poneki bundesligaši... No u ovome času ne postoji ništa konkretno, bez obzira što se strani mediji silno trude stvoriti novu transfernu sapunicu.

“Badelj ide u Milan”, “Badelj je spreman otkupiti svoj ugovor”, “Badelj već pregovara s Chelseajem, koji je uplatio 12 milijuna eura”, redaju se europske ‘senzacije’, koje su zapravo plod uranjene europske transferne zimnice. U dvije riječi - kiseli krastavci.

Ne, Milan Badelj zasad ne ide nigdje, a kako stvari stoje, lako je moguće da nigdje neće ni otići barem do ljeta sljedeće godine. Razlog je prozaičan: Fiorentina, naime, nije u financijskoj drami, i nema namjeru prodati Milana Badelja kojeg smatra stožernim igračem. Konačno, ni Milan Badelj ne kani dizati bunu i ulaziti u štrajk, jer je njemu u Firenci - odlično. I svoj ugovor, koji traje do ljeta 2018. godine, kani odraditi do kraja. Međutim, svima je jasno, taj ugovor neće produžiti; kao prvo zbog vlastite ambicije, a kao drugo zbog Joksimovićevog teškog prijepora s vodstvom kluba. Kako, pak, klub nije u drami s lovom, a Badelj je zadovoljan, tako nitko neće ove zime inzistirati na transferu.

Osim ako u grad Medicija ne stigne neka luda ponuda. Zbog svega navedenog, Badeljov transfer bit će aktualan sljedećega ljeta, prije nego što on uđe u zadnju sezonu ugovora. Tada će Fiorentina ipak pragmatično željeti unovčiti noge momka koji je unazad dvije godine zakoračio među traženije veznjake Serie A te udarnu momčad ‘vatrenih’. A to se cijeni... Negdje između 10 i 12 milijuna, eura, naravno.

- Meni je ovdje zaista sjajno, grad je fantastičan, Fiorentina sjajan klub, osjećam se super živjeti i raditi u ovome gradu - stalno ističe veznjak.

Ništa se nije promijenilo ni navodnim jučerašnjim interesom, štoviše ponuda Chelseaja samo je podgrijana ‘sarma’ koja će nas grijati tijekom cijele zime, dok će većina nogometa mirovati, a redati se takozvane senzacije. Jedna od njih je i ova. A nije istinita.

FLORENCE, ITALY - APRIL 24: Milan Badelj of ACF Fiorentina in action during the Serie A match between ACF Fiorentina and Juventus FC at Stadio Artemio Franchi on April 24, 2016 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
Gabriele Maltinti/Getty Images
Milan Badelj

Milan Badelj je realan tip, koji je ispod radara, na mala vrata, zakoračio iz HSV-a u Fiorentinu. Ovoga puta izaći se s praskom, samo pitanje je kada i na koji način. Milan, Chelsea ili netko treći, u ovome je času nebitno. Bitno je da se radi o prijelazu koji će mu u 28. godini omogućiti skok na najvišu razinu nogometa kojoj se nada. No, nemoguće je, premda nikad ne smijemo isključiti senzaciju, da se to dogodi ove zime. Njegov transfer čeka posljednje ljeto ugovora. Transfer težak 10-ak milijuna eura. I odlazak na bolje. Gdje silno želi zakoračiti. Sanja Milan, otkad je bio klinac, ali...

Linker
19. travanj 2024 10:56