Marcelo Brozović
 Valerio Pennicino/Getty Images
ODLAZI ŠEST IGRAČA

TALIJANI TVRDE - U SIJEČNJU SE SPREMA VELIKA ČISTKA U INTERU Kako u 'velikom pospremanju' Nerazzurra stoji veličanstveni dvojac Vatrenih?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. prosinac 2016. 09:32

Inter će se već u zimskom prijelaznom roku u siječnju 2017. riješiti nekolicine igrača koji su proglašeni viškom, doznaje utjecajni talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport iz dobro obaviještenih izvora bliskih Nerazzurrima. Prvi na popisu siječanjskih odlazaka trebao bi biti Geoffrey Kondogbia, francuski veznjak, koji je doveden za velik novac, ali nije opravdao očekivanja.

Među igračima koji se spominju kao kandidati za odlazak s Meazze nisu dvojica hrvatskih reprezentativaca, Ivan Perišić i Marcelo Brozović trenutačno imaju jako dobar status u milanskom klubu.

Veliki povratak

Oko obojice Vatrenih bilo je dosta priča i špekulacija od početka ove sezone, povezivalo ih se sa skorim odlaskom iz Intera. Tako se za Perišića špekuliralo da bi mogao otići u neki od klubova engleske Premier lige, a još više kalkulacija bilo je oko Brozovića, koji je imao izrazito loš status kod bivšeg trenera Franka de Boera. Dugo je hrvatski veznjak bio ‘na ledu’, djelomice i vlastitom zaslugom, no opći je dojam da ga je nizozemski stručnjak često nepravedno gurao u drugi plan, pogotovo ako se uzme u obzir kako je momčad izgledala bez ‘epic Broza’. Juventus je bio jako zagrijan, Allegri je vezni red htio pojačati hrvatskim igračem, a navodno ga je i Antonio Conte želio dovesti u Chelsea.

Međutim, sve se promijenilo otkako je momčad prije nešto manje od mjesec dana preuzeo talijanski stručnjak Stefano Pioli. Poboljšan je status Ivana Perišića, ali i Marcela Brozovića, obojica imaju standardne pozicije u početnoj postavi, pa su i priče o njihovom odlasku utihnule. Ne samo da ih nema među Gazzettinim kandidatima za zimski otpis, već se jučer pojavila i informacija kako je Brozović spreman produžiti aktualni ugovor koji vrijedi do 2019. godine.

Gazzetta je objavila kako će hrvatski veznjak potpisati do 2021. godine, s tim da će u ugovor biti ugrađena i otpusna klauzula u visini od 50 milijuna eura, koja će vrijediti samo za ponude klubova izvan Italije. Gazzetta dodaje kako se očekuje se da će produženje ugovora biti službeno objavljeno tijekom ovog mjeseca. Inače, Brozović je od Piolijeva dolaska značajno popravio formu, a bio je i strijelac protiv Hapoela (2:3) u Europskoj ligi i Fiorentine (4:2) u Serie A.

Što se odlazaka tiče, najzvučnije je ime Kondogbia, koji je u ljeto 2015. godine stigao iz Monaca za čak 36 milijuna eura. Mnogi su tada tvrdili da je riječ o preskupom transferu i da 23-godišnji Francuz nije vrijedan tolikog novca, i bili su u pravu. Nije Kondogbia impresionirao prošle sezone, a njegove ovosezonske predstave samo su potvrdile razočaranje klupskih čelnika. Bivši trener De Boer često ga je kritizirao, a Pioli ga je mijenjao u posljednje dvije utakmice. Inter je Kondogbiju spreman pustiti na posudbu s mogućnošću otkupa po cijeni od 20 do 22 milijuna eura.

Kondogbia, Jovetić...

Među igračima na koje Nerazzurri više ne računaju su još petorica, koji navodno nisu u prvom planu stručnog stožera. To su Jonathan Biabiany, Felipe Melo, Stevan Jovetić, Rodrigo Palacio i Davide Santon, a novac prikupljen njihovom prodajom utrošio bi se za dovođenje pojačanja. Na Interovu je radaru 28-godišnji venezuelanski veznjak Tomas Rincon, koji je pažnju na sebe skrenuo dobrim igrama u Jurićevoj Genoi. Za njega je zainteresirano još nekoliko klubova, a predsjednik Genoe Enrico Preziosi navodno je spreman za dogovor u kojeg bi bio uključen angažman 20-godišnjeg Interovog veznjaka Assanea Gnoukourija.

Linker
26. travanj 2024 18:47