REUTERS
BEZ DLAKE NA JEZIKU

VELIKI ŠEF NAHVALIO MARIJA MANDŽUKIĆA, PA MU OTVORENO PORUČIO 'Jako me ljuti kad je takav, želim ga stalno gledati ovakvog kakav je bio večeras!'

ITALIJA Aktualni prvak na startu nove sezone srušio je Cagliari, kojeg je načeo Hrvat
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 01:27

Juventus je u novo prvenstvo startao s pobjedom, slavio je protiv Cagliarija doma s uvjerljivh 3:0. Jedan od boljih na terenu bio je Mario Mandžukić (igrao svih 90 minuta), koji je zabio za vodstvo Bianconera. Igrala se 12. minuta kad je Lichtsteiner ubacio za hrvatskog napadača, a on je otprilike 10 metara pospremio loptu u mrežu.

U 39. minuti Cagliari je imao veliku priliku za izjednačenje, naime, Alex Sandro je srušio Čopa u kaznenom prostoru, sudac Maresca nije pokazao na bijelu točku, ali je ipak nakon video-analize promijenio odluku. Odgovornost je preuzeo Farias, ali Gigi Buffon je uspio obraniti njegov udarac. Kazna je stigla u sučevoj nadoknadi prvog dijela kad je Pjanić fantastično uposlio Dybalu, a nova desetka Juventusa u maniri je rasnog strijelca poentirala za 2:0. Početkom nastavka Mandžukić je imao još jednu dobru priliku, ali je iz neposredne blizine pucao ravno u vratara.


Mario Mandzukic SUPER GOAL HD - Juventus 1-0...

U 68. minuti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je uopće i bilo, razriješio je Gonzalo Higuain, Argentinac je na najbolji mogući način završio akciju koju su započeli Sami Khedira i Alex Sandro. Vrijedi kazati kako je jučer debitirao i Blaise Matudi, Allegri mu je u prvoj utakmici za Staru damu dao 20 minuta.

Sve u svemu, rutinska pobjeda Juventusa, a za nas je bitno da Mandžukić od samog starta pokazuje dobru formu, što je nakon utakmice istaknuo i trener Massimilliano Allegri.

Britain Soccer Football - Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League Final - The National Stadium of Wales, Cardiff - June 3, 2017 Juventus coach Massimiliano Allegri after the match Reuters / John Sibley Livepic
Reuters / John Sibley Livepic

"Mario nama donosi puno toga na fizičkom planu, i u fazi obrane, i napada. Od takve njegove igre koristi ima cijela momčad. On je strašno važan igrač za nas", rekao je Allegri, ali i pecnuo 'hrvatskog mrguda' posebnom porukom.

"Nekada ima čudan dan, kao što je to bilo protiv Lazija u Superkupu, i to me onda jako ljuti. Želim ga stalno gledati ovakvog kakav je bio večeras protiv Cagliarija i onda će sve biti u redu", poručio je trener, poznat po britkom jeziku.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
23. travanj 2024 22:35