Reuters / Stefano Rellandini / REUTERS
LEGENDA

VIDEO, FOTO: POGLEDAJTE ODLAZAK 'IL CAPITANA' Emotivan oproštaj čovjeka koji je volio, disao i živio svoju Romu...

Danas se od AS Rome oprostio njezin dugogodišnji kapetan i prava legenda kluba, ako ne i cijelog grada - Francesco Totti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2017. 22:04

Roma je pobijedila Genou 3:2 i osvojila drugo mjeto u prvenstvu i izravno mjesto u Ligi prvaka, ali cijela utakmica protekla je u znaku službenog oproštaja Francesca Tottija od kluba.

Totti je za Romu debitirao kada je imao samo 17 godina, a danas - 23 godine kasnije - stiglo je vrijeme za konačni rastanak. On je za Romu, kao i cijeli Rim, predstavljao više od igrača i kapetana. Za razliku od velike većine igrača nikada nije napustio klub, čak i u teškim danima, kada rezultati nisu bili bajni...

Da se ne radi tek o deklarativnoj ljubavi, dokazao je prije 10-ak godina kada ga je zvao Real Madrid, tada bitno jači, bogatiji i snažniji od njegove Rome, ali Francesco je dobro znao tko mu je u srcu.

Inače, Totti je odigrao 784 utakmice u najdražem dresu i pritom zabio 306 pogodaka, a kolekciju trofeju je upotpunio naslovom prvaka Italije 2001. godine, dvama kupovima iz 2007. i 2008., te Superkupovima iz 2002. i 2008. godine. S reprezentacijom je bio prvak svijeta 2006. godine u Njemačkoj kao jedan od ključnih i najvažnijih igrača.

Spomenimo da je danas u igru ušao u 54. minuti, pogotke za domaćina dali su Džeko, De Rossi i Perotti, a za goste hrvatskog trenera Ivana Jurića Pellegri i Lazović.

-----------------------------------------------------------

- Hvala Roma! Hvala mojoj cijeloj obitelji i hvala vama navijačima! Ovo sve nije bio san, već realnost! Sada je doista gotovo, posljednji put u ovom dresu. Sretan sam i ponosan na ovih 25 godina ljubavi. Volim vas! - naglasio je legendarni Totti.

- Osjećam se kao na koncertu. Došao je trenutak za koji sam mislio da nikada neće doći. Emotivno sam doživio sve što se pisalo o meni i kako su ispratili moj oproštaj. Ne mogu 25 godina biti zaboravljene i teško je bilo donijeti ovakvu odluku - izjavio je Totti u govoru nakon utakmice.

Linker
16. travanj 2024 23:27