REUTERS
LIGUE 1 I SERIE A

VIDEO: JUVENTUS NIJE POSTAO PRVAK, SANTINI SE SPASIO Roma u neviđenoj golijadi zadržala šanse, dvoboj Hrvata na jugu Italije

Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2017. 01:16

Nogometaši Napolija u susretu su pretposljednjeg, 37. kola talijanskog prvenstva na svom San Paolu svladali Fiorentinu sa 4-1 (2-0).

Napoli je u prvom poluvremenu stekao dva gola prednosti zahvaljujući Koulibalyju (8) i Insigneu (36), a u nastavku je još dva gola dodao Mertens (57, 64). Između dva Mertensova gola Iličić (60) je bio strijelac počasnog gola za Fiorentinu.

Marko Rog igrao je za Napoli od 65. minute dok je Ivan Strinić ostao na klupi domaćeg sastava. Kod Fiorentine je Milan Badelj igrao 90 minuta, Nikola Kalinić je bio na terenu do 81. minute dok Hrvoje Milić nije ulazio u igru.

Treći Napoli sada ima 83 boda, jedan manje od druge Rome koja je ranije u subotu sa 5-3 (2-2) kao gost svladala Chievo. Chievo je u prvom poluvremenu dva puta vodio golovima Castra (15) i Inglesea (37), ali su El Shaarawy (28) i Salah (42) uspijevali poravnavati. El Shaarawy (58) i Salah (77) su u nastavku svojim drugim golovima osigurali prednost Romi od 4-2, Džeko (83) je potom povisio na 5-2 da bi Inglese (86) svojim drugim pogotkom na utakmici postavio konačni rezultat.

Roma i Napoli su se ovim pobjedama primakli na samo bod, odnosno dva boda zaostatka za vodećim Juventusom, ali torinski će sastav osigurati šesti uzastopni naslov prvaka Italije ukoliko u nedjelju na svom terenu svlada Crotone. Da je Roma izgubila, Juventus bi već danas slavio titulu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

---------------------------------------------------

U posljednjem kolu francuskog nogometnog prvenstva najzanimljivija je bila borba za ostanak u kojoj je sudjelovalo pet momčadi, a na kraju su razloga za veselje imali Dijon i Caen koji su izborili ostanak u ligi, Lorient će morati igrati kvalifikacije za ostanak protiv Troyesa, dok su prvoligaški status izgubili Nancy i Bastia.

Caen, za kojega nije igrao hrvatski napadač Ivan Santini, do spasonosnog je boda stigao odigravši 1-1 na gostovanju kod viceprvaka Paris SG-a i to pogotkom Rodelina u sudačkoj nadoknadi. Tim pogotkom Caen je skočio sa 18. mjesta koje bi ih vodilo u kvalifikacije na 17. koje osigurava ostanak. No, taj je bod Caen zaslužio i zato što mu je u 87. minuti poništen regularan pogodak zbog nepostojećeg zaleđa, a Rodelin u 75. minuti nije iskoristio 11-erac. RSG je poveo preko Rabiota (13).

Caen je prvenstvo okončao sa 37 bodova, kao i Dijon koji je na gostovanju kod Toulousea odigrao 0-0, dok je 18. Lorient završio sa 36 bodova odigravši 1-1 na svom terenu protiv Bordeauxa.

Nancyju nije pomogla niti 3-1 pobjeda protiv Saint-Etiennea, on je završio 19. sa 35 bodova, dok je Bastia porazom 0-1 na gostovanju kod Marseillea pala na posljednje, 20. mjesto sa 34 boda.

Nastup u prvoj ligi sljedeće sezone u petak su izborili Strasbourg i Amiens kao prve dvije momčadi druge lige.

Monaco je naslov prvaka potvrdio 3-2 pobjedom na gostovanju kod Rennesa, a hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić dobio je slobodnu večer.

Sastav iz Kneževine prvenstvo je okončao sa 95 bodova, osam više od drugog PSG-a.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
26. travanj 2024 06:48