REUTERS/Alberto Lingria / REUTERS
PRVI TROFEJ U SEZONI

VIDEO: 'LUDA' UTAKMICA TALIJANSKOG SUPERKUPA Genijalni Dybala zabio dva pogotka u posljednjih pet minuta, a onda je stigao šok u sudačkoj nadoknadi

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. kolovoz 2017. 00:59

JUVENTUS 2
LAZIO 3

RIM - Olimpico. Gledatelja 60.000. Sudac: Davide Massa (Italija).

STRIJELCI: 0:1 - Immobile (32-11 m), 0:2 - Immobile (54), 1:2 - Dybala (85), 2:2 - Dybala (90+1-11 m). 2:3 (Murgia 90+3).

JUVENTUS (4-2-3-1): Buffon - Barzagli, Benatia (od 56. De Sciglio), Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanić - Cuadrado (od 57. Douglas Costa), Dybala, Mandžukić (od 72. Bernardeschi) - Higuain. TRENER: Massimiliano Allegri.

LAZIO (3-4-2-1): Strakosha - Wallace, De Vrij, Radu - Basta (od 74. Marušić), Parolo, Lucas Leiva (od 80. Murgia), Lulić (od 75. Lukaku) - Milinković-Savić, Alberto - Immobile. TRENER: Simone Inzaghi.

--------------------------------------------------------------------

Lazio je prekinuo crni niz od 14 utakmica bez pobjede protiv Juventusa, šestorostrukog uzastopnog prvaka Italije koji je prošle sezone uzeo i duplu krunu. Bio je bolji od Rimljana u finalu Kupa, no sinoć su se na svom Olimpicu revanširali u Superkupu i uzeli prvi trofej sezone. Bio je to četvrti trofej za Lazio u ovom natjecanju, posljednjeg je osvojio 2009. godine, a na slavlje protiv Stare dame čekao je još od siječnja 2013. Juventusu je ovo treći uzastopni poraz u Superkupu, prošla dva izgubio je u Dohi.

Tek drugi put u posljednjih 25 susreta uspio je Lazio pobijediti suparnika iz Torina, no momčad Simonea Inzaghija jučer je osim rezultata imala i igru kojom je nadvisila Allegrijeve trupe. Pokazalo se Benatia i Barzagli ipak nisu Bonucci i Dani Alves, Juveova je obrana prilično oslabljena, novopridošli igrači očito još nisu pohvatali konce, a ključne figure su još daleko od prave forme. U to sivilo aktualnog prvaka uklopio se i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je očekivano krenuo na lijevoj strani ofenzivne vezne linije, ali ništa konkretnijeg nije uspio napraviti prema naprijed.

Juventus je djelovao vrlo opasno u samom početku, Strakosha je triput spašavao ispred Cuadrada, Dybale i Higuaina. Međutim, Torinezi su imali samo taj početni pritisak koji je potrajao desetak minuta, a onda je Lazio počeo uspostavljati ravnotežu te je postajao sve opasniji. Naplatio je tu bolju igru u 32. minuti, kad je Buffon srušio Immobilea i skrivio jedanaesterac kojeg je Lazijev napadač sam realizirao.

Iskusni Juventusov vratar kasnije se iskupio s nekoliko odličnih obrana, a kad je Immobile u 54. minuti glavom postigao svoj drugi pogodak, izgledalo je da je sve riješeno.
U završnih desetak minuta uslijedila je prava drama. Juventus se vratio preko svoje nove desetke Paula Dybale. Mladi Argentinac je pet minuta prije kraja sjajno pogodio iz slobodnog udarca, a u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je s bijele točke nakon kontakta Marušića i Alexa Sandra u kaznenom prostoru rimske momčadi.

No, tu nije bio kraj, jer je u trećoj od četiri minute nadoknade Jordan Lukaku prošao po lijevoj strani i povratnom lotpom uposlio 21-godišnjeg strijelca pobjedničkog pogotka Alessandra Murgiju. Tako su igrači s klupe ipak osigurali trofej Laziju.

Linker
20. travanj 2024 04:12