REUTERS/Giorgio Perottino / REUTERS
NIJE SE PROSLAVIO

VIDEO: OD VELIKE ZVIJEZDE DO PROMAŠAJA GODINE Pogledajte pacerske greške kojima je nasmijavao javnost i 'izborio' mjesto u 'momčadi godine'!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2017. 19:01

Engleski reprezentativni vratar Joe Hart (30) suočava se s vjerojatno najtežim danima u karijeri. Do prošle godine je bio nezamjenjiv na golu engleskog velikana Manchester Citya, dolaskom Pepa Guardiole je posuđen Torinu, ali niti tamo nije bilo najsretnije.

Štoviše, često je kiksao i griješio, uvršten je u najgoru momčad lige (prema izboru nekolicine portala, uključujući i ugledni Goal.com), a City (pod čijim je ugovorom još uvijek) sada samo traži način da ga što lakše proda.

Manchester City traži 30 milijuna eura za Harta, ali za klubove 'izvan elite' daju 20 posto popusta. Teško je reći kako točno odresiti tko spada u elitu, tko ne, ali vodstvo kluba očito želi pošto-poto prodati dugogodišnjeg vratara. Nije tajna da se nalazi u nemilosti Guardiole koji ga je prije godinu dana 'otjerao' uz obrazloženje da 'ne igra dovoljno dobro s loptom u nogama'.

Nažalost po Harta, epizodom u Torinu je i više nego potvrdio taj epitet. U kategoriji 'pogrešaka koje su izravno dovodile do pogotka', 30-godišnjak je drugi 'najbolji' u cijeloj Serie A. Ispred je samo hrvatski golman Josip Posavec, no on se još može pozvati na mladost i adaptaciju vrhunskom nogometu.

Nemilosrdni Talijani upravo se zabavljaju najvećim promašajima, 'Top flopovima', 'Flop 11-ima' i slično, a nesretni Hart je pronašao svoje mjesto u gotovo svakom izboru.

Zaista velik krah nekad neizostavne figure Manchester Citya, prije nekoliko dana je i sam priznao da ne očekuje ostanak u Cityu, a pitanje je kakav će angažman pronaći nakon svih tih pogrešaka.

Linker
20. travanj 2024 09:27