Mario Mandžukić
 Reuters / Giorgio Perottino Livepic
SERIE A

VIDEO: POSAVEC JE IZLUDIO MANDŽUKIĆA Juventus se provukao, a preostala dva Dinamova rivala pretrpjela poraze

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2016. 22:43

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, talijanski velikan Juventus pobijedio je na gostovanju Palermo 1-0 u susretu 6. kola Serie A.

Torinska "Stara dama" nije briljirala, a pobjednika je odlučio autogol Edoardoa Goldanige u 49. minuti. Ovom pobjedom Juve je zadržao vodeću poziciju na ljestvici talijanskog prvenstva.

Juventusov strateg Massimilliano Allegri od prve minute u sastav je postavio Gonzala Higuaina i našeg Marija Mandžukića, a obojica napadača su odigrala svih 90 minuta. Hrvatski reprezentativac je imao dvije lijepe prilike u 66. i 70. minuti, no oba puta je sjajno reagirao Josip Posavec, bivši vratar zaprešičkog Intera. Mandžukić je u 77. minuti napokon postigao pogodak, međutim poništen je zbog zaleđa.

Drugi hrvatski reprezentativac u redovima torinskog sastava Marko Pjaca nije nastupio, baš kao niti najbolji igrač Paulo Dybala.

Za Palermo je odlično branio Posavec, a do 68. minute igrao je Mato Jajalo.

Juventus dolazi u Zagreb u ponedjeljak, a utakmica protiv Dinama na rasporedu je u utorak, 27. rujna.

Napoli je u drugoj utakmici dana u Serie A slavio protiv Chieva 2-0 i tako opravdao ulogu favorita. Golove su postigli Manolo Gabbiadini u 24. i Marek Hamšik u 39. minuti. Ivan Strinić i Marko Rog nisu nastupili za domaći sastav.

U subotu su nastupila i preostala dva kluba iz Dinamove skupine Lyon i Sevilla i oba sastava su doživjela poraze.

Lyon je izgubio na gostovanju kod Lorienta 0-1, dok je Sevilla poražena kod Athletic Bilbaoa 1-3.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
25. travanj 2024 02:44