REUTERS
NAKLON DO PODA

VIDEO: REAL SRUŠIO VELIKU BARCELONU Evo zašto su se Zidane, Kovačić i društvo tako ludo radovali nevažnom golu u zadnjoj minuti!

Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2017. 00:04

U uzvratnom susretu osmine finala Kupa Kralja, Sevilla i Real Madrid odigrali su za gledatelje uzbudljivu utakmicu, iako je pitanje prolaza bilo riješeno u prvom susretu. Sevilla je vodila do sučeve nadoknade, na kraju je završilo 3:3, a 'Kraljevski klub' je prošao dalje jer je u prvom susretu slavio s uvjerljivih 3:0.

Uslijedilo je ludo slavlje jer je Real tako nastavio nevjerojatni, rekordni niz od 40 utakmica bez poraza u svim natjecanjima koji traje već devet mjeseci.

Sve do treće minute sučeve nadoknade činilo se da će Sevilla ostvariti pobjedu i prekinuti Realov niz od 39 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, ali je pogotkom Karima Benzeme madridski klub došao do izjednačenja te nastavio rekordnu seriju. Real je do ove utakmice izjednačio Barcelonin domet od 39 utakmica bez poraza koji su Katalonci ostvarili u razdoblju od listopada 2015. do ožujka 2016. godine.


Sevilla 3-3 Real Madrid

Real je u aktualnoj seriji od 40 utakmica bez poraza upisao 30 pobjeda i deset neodlučenih rezultata uz razliku pogodaka 113-36, dok je Barca u 39 utakmica imala 32 pobjede i sedam remija uz razliku pogodaka 122-23.

Realov prijašnji rekord iznosio je 34 utakmice bez poraza pod vodstvom Lea Beenhakkera tijekom sezone 1988-89.


Wolfsburg vs Real Madrid 2-0 All Goals...

Posljednji poraz 'Kraljevski klub' je upisao 6. travnja 2016. kada je poražen od Wolfsburga 0-2 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Računajući najboljih pet liga Europe, najduži niz bez poraza u svim natjecanjima zabilježio je Juventus u sezoni 2011/12. kada je spojio 43 utakmice bez poraza. Ispred Reala i Barcelone su i Nottingham Forrest koji 1978. godine nije izgubio 40 utakmica zaredom, te Milan koji je 15 godina kasnije imao niz od 42 utakmica.

Sevilla je povela već u 10. minuti autogolom Danila, a do konca poluvremena još je nekoliko puta opasno zaprijetila vratima 'Kraljevskog kluba'. Međutim, sve nade domaćina o mogućem čudu iščeznule su u 48. minuti kada je Real izjednačio nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Marco Asensio. Sevilla je u tom trenutku morala zabiti još četiri gola kako bi izborila plasman u četvrtfinale.

U 54. minuti Andalužani su poveli golom Stevana Jovetića koji je u svom prvom nastupu u novom dresu postigao pogodak, a na 3-1 je povisio Iborra u 77. minuti. Sergio Ramos je u 82. minuti smanjio zaostatak na 2-3, a pogodak za novi rekord postigao je Benzema na asistenciju Marcela u 93. minuti.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo su dobili poštedu, a za utakmicu nije konkurirao niti ozlijeđeni Gareth Bale. Mateo Kovačić je ušao u igru u 58. minuti umjesto Mariana Diaza, a već četiri minute kasnije je dobio žuti karton zbog povlačenja suparnika.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Eibar, te Celta Vigo pridruživši se Barceloni, Alavesu, Alcorconu, Real Sociedadu i Atletico Madridu kojima je to uspjelo ranije.

Eibar je u prvom susretu na gostovanju pobijedio Osasunu 3-0, a potom je u uzvratu pred svojim navijačima odigrao 0-0.

Celta je prošla dalje s dvije pobjede protiv Valencije. U prvom susretu Celta je pobijedila 4-1, a potom na svom travnjaku 2-1. Domaćin je poveo golom Giuseppea Rossija u 61. minuti, no svega dvije minute kasnije 'šišmiši' su izjednačili preko Viniciusa Arauja. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, domaćin je stigao do pobjede golom Pionea Sista iz slobodnog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

------------------------------------------------------------------

Pašalić na noge Mandžukiću i Pjaci

Nogometaši Milana izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su u dvoboju osmine finala na San Siru pobijedili Torino 2-1.


AC Milan vs Torino 2-1 All Goals and Highlights... by HdGoal

Gosti su poveli golom Andrea Belottija u 27. minuti, no Milan je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Juraja Kucke (61) i Giacoma Bonaventure (63). U 87. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Antonio Barreca.

Hrvatski nogometaš Mario Pašalić zaigrao je za Milan posljednjih deset minuta.

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv Juventusa koji je u srijedu pobijedio Atalantu 3-2 uz sjajnu predstavu Marija Mandžukića. Hrvatski napadač je prvo u 23. minuti asisirao Dybali za 1-0, a potom je sam zabio u 35. minuti. Atalanta je smanjila preko Konka u 71. minuti, da bi Pjanić iz penala u 75. povećao na 3-1. U 81. minuti je Latj postavio konačnih 3-2. Mandžukić je igrao cijelu utakmicu, a u 62. minuti je u igru ušao i Marko Pjaca.

Linker
20. travanj 2024 10:30