Reuters / Eddie Keogh Livepic / REUTERS
TRŽIŠTE DIVLJA

SLAVEN BILIĆ REKAO ISTINU KOJU VIDE SVI, I NITKO NE MOŽE NIŠTA 'Ovo je suludo! Ovo je postala igra samo za velike igrače'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2016. 10:02

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener engleskog West Hama, Slaven Bilić u razgovoru za službenu stranicu kluba otkrio je što misli o transferima u današnjem nogometu koje smatra suludima. Točnije, tu riječ koristio je kada su u pitanju cifre koje su pojedini klubovi spremni platiti za pojedince.

Manchester United je ovog ljeta u svoje redove vratio Paula Pogbu za kojeg je izdvojio rekordnih 105 milijuna eura. Engleski prvoligaši su zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka potrošili više od 155 milijuna funti i tako dosegnuli rekordnih 1,165 milijardi funti u cijelom roku. Trinaest prvoligaša je ove godine srušilo vlastite rekorde u transferima, a jedan od razloga ovako povećane potrošnje je činjenica da je dvadeset klubova Premier League zaradilo rekordnih 5.1 milijardi funti od prodaje televizijskih prava ove sezone.

Bilić i West Ham doveli su ona pojačanja za koja su imali sredstva i uglavnom su iz drugog plana gledali što se događa na europskom nogometnom tržištu, ali, hrvatski strateg ipak je priznao jedno.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 08:  (MINIMUM FEES APPLY - MINIMUM PRINT/BROADCAST FEE OF 150 GBP, ONLINE FEE OF 75 GBP, OR LOCAL EQUIVALENT) (EXCLUSIVE COVERAGE) Paul Pogba of Manchester United poses after signing for the club at Aon Training Complex on August 8, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Man Utd via Getty Images)
Man Utd via Getty Images / Man Utd via Getty Images

- Ovo je postalo suludo. Nemojte me krivo shvatiti, da smo mogli dovesti Pogbu, doveli bi ga. Ali, ovo je postala igra samo za velike igrače. Ne možete uhvatiti morskog psa s malom udicom, za takvo nešto trebate imati odgovarajuće alate.

Linker
20. travanj 2024 06:13