Mike Hewitt/GettyImages
RADOST I TUGA

ŠPANJOLCI 'LUDI' NA INIESTU I DRUŠTVO NAKON ISPADANJA 'Ovo je kraj jedne velike ere!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2016. 22:43

Jedna od najjačih utakmica osmine finala Europskog prvenstva pripala je Italiji. Radost i zadovoljstvo su naravno veliki u talijanskom taboru, dok će se Španjolci boriti s tugom sljedećih dana.

- Bili smo izvanredni. Znao sam da moji dečki imaju nešto posebno u sebi i da mogu pobijediti Španjolsku. Ponosan sam, idemo se sad odmoriti za utakmicu protiv Njemačke. Thiago Motta je zaradio žuti karton i nećemo moći računati na njega i to je velika šteta. Ovaj turnir je kruna dvogodišnjeg ciklusa i vjerujemo da možemo daleko - izjavio je izbornik Italije Antonio Conte. Neki mu predbacuju da igra previše defenzivno, ali Conte odbija takve analize. - Baš je španjolski bivši reprezentativac Xavi rekao da više ne igramo klasični Catenaccio. Izjavio je da smo nešto između Barcelone i Atletico Madrida - zaključio je Conte.

- Vjerovali smo u pobjedu. Nastavljamo sanjati, tražim od suigrača da budemo 23 sanjara - poručio je stoper Leonardo Bonucci.

U Španjolskoj razočaranje. - Moramo prihvatiti ovakav rezultat. Italija je bila bolja i pokazala više u ključnim trenucima. Prvo poluvrijeme smo bili posebno slabi i oni su igrali kako su htjeli - nije baš rječit bio veznjak Andres Iniesta. Rječitiji su zato bili španjolski mediji koji su bili suglasni u jednom. - Ovo je kraj jedne ere i kraj jednog ciklusa naše reprezentacije.

Linker
25. travanj 2024 05:58