REUTERS/Eric Gaillard / REUTERS
MAŠINA ZA GOLOVE

18-GODIŠNJAK PIŠE POVIJEST, UGROŽEN JE I VJEČNI REKORD Tko je ponudio rekordnih 110 milijuna eura za klinca koji je zaludio nogometni svijet?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2017. 12:42

U ovom trenutku vrlo vjerojatno najbolji mladi nogometaš svijeta, 19-godišnji Monacov Kylian Mbappe svojim je fenomenalnim partijama zaludio nogometni svijet i na sebe navukao pozornost brojnih europskih velikana.

Ova mašina za golove, kojeg često znaju uspoređivati i s legendarnim Thierryem Henryem je u dosadašnjem dijelu sezone ukupno mrežu zatresao 19 puta i tome dodao još 11 asistencija. Za ovo čudo od djeteta već su ranije interes pokazali Real Madrid i Manchester City kojega je Monaco izbacio u osmini finala Lige prvaka, ali prema posljednjim informacijama u igru se uključio i PSG.

Teško je za vjerovati kako će ga Monaco uspjeti zadržati na kraju sezone, jer Real i City spremni su za njegove usluge ponuditi i do 50 milijuna eura, ali kako stvari stoje posao bi im mogli pokvariti PSG-ovi šeici. Naime, iz Pariza su navodno pripremili bogatu ponudu od 80 milijuna eura

Vrtoglava igra brojki nije se tu zaustavila. Španjolski dnevnik AS piše da je 'jedan engleski velikan' već ponudio 110 miljuna eura za Mbappea te da je i tu ponudu Monaco odbio. Bilo bi to rekordni nogometni transfer, i svojevrsni odlazak u povijest dosadašnjeg kapitalca - Paula Pogbe koji je prošle godine za 102 milijuna eura prešao iz Juventusa u Manchester United.

Valja napomenuti kako Mbappe s Monacom ima ugovor do 2018. godine, a žele li dobiti što veću odštetu za svog dragulja u Monacu će sasvim sigurno učiniti sve kako bi što prije produlji ugovor.

Linker
19. travanj 2024 06:42