Reuters / Albert Gea Livepic / REUTERS
UZBUDLJIVO NA CAMP NOU

BARCELONA DOBILA ULTIMATUM, DRUGI NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI PRETVARA SE U PRAVU DRAMU 'I navijači su se zasitili, svima je dosta ovog sr*nja!'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 20:18

Napadač Borrusije Dortmund Ousmane Dembele na korak je do povijesnog transfera u Barcelonu, objavio je u ponedjeljak katalonski Mundo Deportivo.

Nakon što već danima traju pregovori o visini odštete, Barcelona je, po pisanju Munda pristala na 100 milijuna eura, ali Borussia traži dodatnih 30 milijuna za 'bonuse'. Upućeni katalonski dnevnik tvrdi da je vodstvo Barcelone nakon višednevnih pregovora spremno ispuniti i taj zahtjev, a sve kako bi navijačima ponudilo kakvu takvu alternativu nakon odlaska Neymara.

Po drugoj verziji, Borussia traži čak 150 milijuna eura i ne misli smanjivati iznos odštetnog zahtjeva. U prilog toj verziji govore i zadnje informacije iz Njemačke. U ponedjeljak je iz dortmundskog kluba odaslan ultimatum - ukoliko Barcelona do nedjelje ne prihvati uvjete, Borussia neće prodati igrača koji već neko vrijeme štrajkom želi iznuditi transfer.

Dembele je, naime, prošle sezone bio pravi hit, u 50 utakmica za Borussiju postigao je 10 golova i imao čak 22 asistencije, a zov Barcelone nagnao je 20-godišnjeg Francuza na nepopularan potez, odlučio je ishoditi transfer štrajkom. Crno-žuti su ga nakon toga suspendirali i ne misle ga prepustiti Kataloncima bez borbe, odnosno velike odštete.

- Postoje samo dvije mogućnosti. Ili će Barcelona platiti ono što tražimo, a to je 150 milijuna eura, pa će se transfer realizirati, a ako ne, onda je on od 1. rujna ponovo s nama. Mjesta za pregovore nema - jasno je još jučer poručio izvršni predsjednik Borussije Hans Joachim Watzke.

- Ukoliko se dogodi potonje vjerujem da će Dembele ponovno s veliki veseljem igrati u našem dresu.

Međutim, igrači Borussije ne dijele entuzijazam svog predsjednika. Jučer se i Nuri Sahin pridružio Sokratisu i Gonzalu Castru, koji su javno prozvali mladog francuskog ofenzivca.

Kritike suigrača

- Tek mu je 20, ali morao bi znati da ovo nije u redu. Ukoliko se i vrati mora biti svjestan da ćemo popričati s njime i izložiti svoje mišljenje o svemu - rekao je Sahin, koji je bio blaži nego prethodnici. Naime, Sokratis i Castro smatraju kako Francuz ne može biti iznad kluba.

- Trebamo ga, on je igrač koji radi razliku - zaključio je turski reprezentativac. Na mogućnost povratka osvrnuo se i Watzke.

- Rasplete li se sve tako, prvo što će Dembele morati napraviti je isprika svim suigračima. On je u biti dobar dečko, ali ovo što je napravio nije nimalo u redu - dodao je čelni čovjek Borussije i onda otvorio dušu.

- Nećemo popustiti ni za cent, već smo platili svoju školu. Ponašanje Barcelone ne priliči jednom tako velikom klubu. Susreli smo se s njima tog četvrtka i jedino što smo tražili jest respekt. Smatrali smo tada da je to bio prvi sastanak i da ćemo nastaviti pregovore. I onda se Dembele sutra ne pojavi na treningu. Vjerujete li stvarno da bi jedan 20-godišnjak bez dogovora s mogućim novi klubom to učinio. Nikada u životu i sigurno ne ni za jedan drugi klub - optužio je Watzke Katalonce za štrajk igrača i ponudio rješenje da se to ubuduće ne događa.

- UEFA mora donijeti odluku da prijelazni rok traje do 1. ili najdulje do 8. kolovoza svake godine. Izbjegli bismo ovakve situacije. Znamo da i navijačima ovo smeta, zasitili su se ovog sr... oko transfera, žele uživati u nogometu - zaključio je Watzke ovu priču.

Ako je suditi po njegovim rečenicama, Barcelona nema puno izbora, 150 milijuna eura cijena je koju moraju platiti žele li francuskog dragulja.

Linker
15. travanj 2024 01:31