REUTERS/Juan Medina / REUTERS
POVRATAK KUĆI

BARCELONA SE RIJEŠILA JEDNOG OD NAJVEĆIH PROMAŠAJA U POVIJESTI KLUBA Kupili ga za 40 milijuna eura, a sada odlazi kod Igora Tudora u Galatasaray

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2017. 11:21

Ponajbolji turski reprezentativac, Arda Turan se nakon šest godina vraća kući, točnije u redove Galatasaraya kojeg trenira hrvatski stručnjak Igor Tudor.

Ovaj inače sjajni veznjak nije se najbolje snašao na Nou Campu gdje je uglavnom tijekom posljednjih sezona bio rezerva i dobivao skromnu minutažu. Arda je 2015. godine iz Atletico Madrida za 40 milijuna eura stigao u Barcelonu gdje je trebao zaraditi oko 20 milijuna eura u pet godina na koliko je potpisao vjernost katalonskom klubu.

Ipak, pokazalo se kako je Turčin bio veliki promašaj Blaugrane obzirom kako je u dvije sezone na Nou Campu odigrao tek 36 utakmica, što je tek trećina od ukupnog broja mogućih utakmica. Igrač koji je svojevremeno briljirao u Galatasarayu, odakle je 2011. godine prešao u Atletico iz Madrida za 12 milijuna sada se nakon šest sezona vraća kući na dvogodišnju posudbu.

Nakon što je odradi, Turanu će u Barceloni ostati još samo jedna sezona ugovora s Barcelonom, ali za vjerovati je kako ga na Nou Campu ipak neće htjeti nazad.

Linker
20. travanj 2024 03:18