Screenshot
IGRALI SU ZAJEDNO

BIVŠI VATRENI OTKRIO TKO JE ZAPRAVO IGRAČ BARCELONE KOJE STIŽE U HAJDUK To što će on doživjeti na Poljudu, neće nigdje drugdje na svijetu!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. lipanj 2017. 01:13

Španjolski branič Borja Lopez karakteran je igrač, a dođe li u Hajduk doživjet će atmosferu kakvu nigdje ne bi doživio, smatra bivši reprezentativni napadač Mate Bilić koji je s njim igrao godinu dana u Sporting Gijonu. Lopez je debitirao za Sporting 2013. godine kada je Bilić igrao posljednju sezonu ondje.

- Bio je mlad, perspektivan i čvrst. Ozbiljan profesionalac - priča 36-godišnji Bilić o 23-godišnjem stoperu pored kojeg je sjedio u svlačionici.

- On je tada počinjao, a ja sam već bio stariji igrač.

Lopez je rođen u Gijonu, gradu s 275.000 stanovnika na sjeveru Španjolske. U to vrijeme napunio je 19 godina te nastupao za mlade španjolske reprezentacije.


Borja López- 'Estamos deseando que llegue el...

- On je tipičan produkt Sportingove nogometne škole iz koje izlaze karakterni igrači s redom, radom i disciplinom. A to je bitno u današnjem nogometu - kaže Bilić koji je tresao mreže za Sporting od 2003. do 2004. godine pa onda opet od 2008. do 2013.

Tog posljednjeg ljeta Bilić je otišao u Split, a 1,92 metra visoki Lopez u Monaco. Na zimu je posuđen Rayo Vallecanu te je u ožujku debitirao u prvoj ligi na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida. No dva mjeseca kasnije ozlijedio je prednje križne ligamente lijevog koljena. Ozljeda je tog lijevonogog igrača izbacila iz pogona na nekoliko mjeseci. Monaco ga je zatim slao na posudbe u Deportivo i portugalsku Aroucu a onda ga je u siječnju 2016. kupila Barcelona i poslala u svoju B momčad. S njom je prošli mjesec izborio ulazak u drugu ligu.

- S obzirom da su mu 23 godine perspektivan je igrač s iskustvom. Ovo bi sigurno bila dobra opcija i za Hajduk i za njega. Koliko vidim iz medija, trener Carrillo je to prepoznao u njemu - kaže Bilić i dodaje.

- Osim što je Hajduk atraktivan izlog, Lopez bi na Poljudu sigurno doživio ono što nigdje ne bi. Ta vojska navijača te grli čitavu sezonu, daje ti snagu i motiv. To je ljubav koja prelazi granice. Split i Hajduk imaju dušu i on bi se sigurno dobro prilagodio. A kasnije je sve na igraču - kaže Bilić koji je ponikao u Hajduku i igrao ondje od 1997. do 2001. kada je prešao u Zaragozu.

Linker
20. travanj 2024 01:11