CROPIX
STRAŠAN NOVAC

'BOMBA' ZA KRAJ 2016.: Godina završava nevjerojatnom epizodom za Hrvata, stigla nestvarna ponuda za Marcela Brozovića!

NEMORALNA PONUDA Novopečeni kineski prvoligaš Tianjin Quanjian spreman dati bogatstvo za veznjaka Nerazzurra
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. prosinac 2016. 22:54

Nezaboravna godina, prepuna adrenalina i velikih preokreta, za Marcela Brozovića svom je kraju režirala još jednu nevjerojatnu epizodu. Naime, više nije nagađanje ni najava, novopečeni kineski prvoligaš Tianjin Quanjian ponudio je Interu 50 milijuna eura za usluge hrvatskog nogometaša! Da, 50 milijuna eura, točno onoliko koliko stoji u odštetnoj klauzuli ugovora koji je Brozović s Interom potpisao prije dva tjedna.

Trener je tog kineskog kluba legendarni Talijan Fabio Cannavaro, koji očito prati zbivanja u Seriji A i u Brozoviću vidi svoje prvo pojačanje za sezonu u kineskoj superligi. Naravno da je ponuda s Dalekog istoka šokirala sve i da u ovom trenutku nitko ne zna kako će se priča rasplesti. Dakle, krenimo redom.

Kad je nedavno potpisivao ugovor, Brozović je pristao na odštetnu klauzulu iako je ona naizgled visoka.

Sad još mogu odbiti

Nitko nije mislio da će se tako brzo pojaviti klub koji će ponuditi baš toliko, očekivalo se da će Brozović iz Italije u Englesku ili Španjolsku s obzirom na to da trenutno spada u najbolje Interove igrače, da igra u velikoj formi i još napreduje, da Inter ima s njim određene planove i da se u dogledno vrijeme očekuje transfer u top klubove svijeta (Inter jest top klub, ali trenutno daleko do trofeja). I sad ta ponuda iz Kine... Ono što daje vremena Interu i Brozoviću činjenica je da odštetna klauzula na snagu stupa tek 1. srpnja 2017. Znači, u ovom trenutku Inter nije obvezan tih 50 milijuna eura prihvatiti, još ih uvijek može odbiti. Ali u srpnju neće moći. Tada će, ako svota bude iste, odlučivati jedino Brozović. Sada klub još uvijek može staviti veto. Međutim, kad znamo da su vlasnici Intera Kinezi, a 50 milijuna nude također Kinezi, tko zna što se valja iza brda. Surađuju li međusobno i “rade biznis” ili možda jedni drugima podmeću klipove pa provociraju milijunima? Vjerujemo da na to pitanje odgovor ne znaju ni Talijani iz Interove uprave, štoviše, sigurni smo. Kinezi su dobrano uzdrmali “planetu Inter”, u svim pitanjima.

No, u konačnici, sad ili na ljeto, ključnu riječ ipak će imati - Brozović. Jasno je da bi u Kini imao puno viša primanja od sadašnjih tri milijuna eura godišnje, međutim, sa sportske strane odlazak u Kinu sigurno ne bi bio pravi izbor. Brozović je baš proigrao, postao nezamjenjiv igrač u Interu, čujemo da je sad potpuno posvećen nogometu i da bi 2017. mogla biti godina njegova konačnog booma. Sigurno da svota od 50 milijuna eura, koja bi Brozovića pretvorila u najskupljeg hrvatskog igrača u povijesti, golica, no s obzirom na to kako igra posljednjih mjesec dana i kako napreduje izvjesno je da mu ta svota neće pobjeći ni u budućnosti. Samo ne iz Kine već i iz Europe.

Strašan novac

Dvojba je to koja je nama običnim smrtnicima sasvim nepotrebna, naravno da je bolje zarađivati nekoliko milijuna manje u Europi, međutim logično je da svakog igrača ovakva mogućnost “škaklja” jer tko zna što će biti za godinu-dvije...

Brozović je trenutno u Hrvatskoj, dobila je Interova momčad nekoliko slobodnih dana, u Milano se vraća idući tjedan. Neće se dotad, vjerojatno, znati novi detalji kineske sage, ali kad se sjetimo što je sve Brozović prošao ove godine, onda nas stvarno ništa ne bi iznenadilo. Sjajan u Interu, pa na korak do transfera, u Juventus ili Englesku, pa ostanak uz novi ugovor. Pa onda onaj sukob s De Boerom, pa tribina u klubu, na zub su ga pomalo uzeli i navijači. I onda novi uzlet, prvo u reprezentaciji, potom opet u Interu, gdje je sad ponovno EpicBrozo. Pa napokon potpisan novi ugovor, s nevjerojatnom odštetnom klauzulom. Priča koja je stigla do Kine, ali nekako vjerujemo da neće imati nastavak. Brozović je igrač za Europu, za top klubove. Za Kinu ima vremena i za pet-šest godina.

Linker
17. travanj 2024 07:55