Foto: Goran Mehkek / CROPIX
POČELA MALA ČISTKA

DAN VELIKIH POTRESA NA MAKSIMIRU NIJE ZAVRŠIO, STIGLA I SLUŽBENA POTVRDA: Nakon Peteva, iz Dinama odlazi i - Sammir!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. srpanj 2017. 17:07

Sammir od danas više nije igrač Dinama!

Nakon što je u noći sa srijede na četvrtak smijenjen trener Dinama Ivajlo Petev, a malo potom postavljen i njegov nasljednik Mario Cvitanović, počela je i mala 'čistka' u svlačionici - povratnik iz Kine Sammir napušta Maksimir.

Vijest je brzo potvrđena i na službenoj stranici Dinama.

"GNK Dinamo i Sammir sporazumno su raskinuli suradnju i 30-godišnji Brazilac od četvrtka, 13. srpnja nije igrač modrog kluba. Sammir će karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu Wuhan Zall FC. Želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere!", stoji u kratkom klupskom priopćenju u kojem je otkriveno i ime novog Sammirovog kluba.

Neslavno je tako završila Filhova maksimirska avantura, i to nakon nešto manje od šest mjeseci. Podsjetimo, bivši hrvatski reprezentativac je u siječnju raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Sunning FC te se nakon tri godine igranja u inozemstvu i statusa jednog od najbolje plaćenih hrvatskih igrača, vratio u Maksimir.

I nije imao zapaženu ulogu, osim na društvenim mrežama. Navijači će na kraju prije zapamtiti punih sedam godina koje je Brazilac proveo na Maksimiru od 2007. do 2014. Te je godine u siječnju otišao u Getafe, kasnije je potpisao za kineski Jiangsu Sunning, a zadnju sezonu prije povratkau u Zagreb proveo je na posudbi u Hangzhou Greentownu.

Linker
17. travanj 2024 02:49