Christopher Lee - The FA/The FA via Getty Images / The FA via Getty Images
RUMUNJ IZ SLOVENIJE

DINAMO NA LISTI POTENCIJALNIH POJAČANJA IMA VIŠE OD 100 IMENA Jedna priča se ozbiljno zakotraljala, ali problem bi mogli stvoriti Talijani

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. svibanj 2017. 12:40

Bit će tih imena još, koliko čujemo, na stolovima Dinamove struke nalaze se papiri s više od 100 igrača, od kojih bi neki mogli doći u Maksimir u ljetnom prijelaznom roku. Jedan od njih je Rumunj Alexandru Cretu, zadnji vezni ljubljanske Olimpije. Slovenski izvori, a piše i dnevnik Ekipa SN, kažu nam da je Dinamov interes već zagazio u ozbiljniju priču, razgovora i propitkivanja. Naravno, to ne znači da će Rumunj doista doći u modri dres, ali, da zabilježimo...

U Olimpiji od zime

Inače, radi se o igraču visokom 190 cm, ima 25 godina, a navodno za njega postoji interes iz još nekih liga, čak i Italije. Njegova je vrijednost po Transfermarktu 350 tisuća eura, a osim zadnjeg veznog može igrati i stopera i desnog beka, pa bi tako mogao pokriti još neke pozicije. U Olimpiju je došao iz CSM Polija iz Iasija ove zime, odigrao je 13 utakmica u prvenstvu i zabio jedan pogodak, dok zabio i pogodak u Kupu u dva nastupa.

Definitivno, ne radi se o igraču kategorije kakvu inače nazivamo ‘kapitalac’, ali slovenski izvori kažu da u toj priči sigurno ima nešto, da je on na Dinamovu horizontu. Preskup svakako ne bi trebao biti, pa, ako se Modri za njega i konačno odluče, neće narušiti neke rekorde na ljestvici maksimirskih transfera. Zanimljivo, Cretu nema nijedan nastup za rumunjsku A reprezentacije, dvaput je bio na klupi, u veljači 2015. u prijateljskim susretima protiv Bugarske i Bjelorusije. Na bugarskoj klupi tada je sjedio - Ivajlo Petev. Dakako, nije ga mogao zamjetiti i zabilježiti, jer Rumunj je bio samo promatrač.

Dakle, nakon Šveđanina Jakoba Johanssona, još jedno ime pojavilo se u javnosti. Hoće li ijedan od njih biti dinamovac, ne znamo, ali očito je, Dinamo užurbano traži igrača na poziciji zadnjeg veznog. Ademi se vraća u listopadu, Modri, izgleda, žele već i prije toga dodatno pojačati srednji red, gdje, zapravo, imaju i najviše igrača. Što znači da će ih dosta otići?

Linker
22. travanj 2024 10:03