Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
RASTANAK S HRVATSKOM

DINAMO NEĆE PRAVITI PROBLEME SOUDANIJU Alžirci su 'IN' u Engleskoj, igraju u aktualnom prvaku, ali 'Mr.Derby' neće njima praviti društvo...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2017. 09:51

Ta Dinamova milijunska ponuda, koja uz bonuse može biti i viša, još uvijek je na Soudanijevu stolu. I, gotovo je sigurno, malo gdje, u Europi gotovo nigdje, ne može dobiti toliko.

Jer, Soudani će teško otići u top klub, a oni srednje klase, čak i u Engleskoj, ne plaćaju mnogo. Maksimum oko milijun i pol eura po sezoni, možda tek nešto više, ali s obzirom na životni standard tamo i u Hrvatskoj, pitanje je kolika je stvarna vrijednost tog novca.

Što znači da Soudaniju novac i nije glavna nit vodilja u razmišljanjima da napusti Dinamo, više je u potrazi za “novim motivom”. I ostvarenjem sna, a san mu je igrati u Engleskoj.

Dobitna situacija

Čuli smo ovih dana kako postoji dogovor - ne znamo je li pisani ili samo usmeni - Soudanija i Dinama da će ga klub bez problema i “stiskanja” pustiti, ako mu dođe ponuda iz Engleske. Modri do ljeta još uvijek mogu povući ručnu i natjerati ga na ostanak, ali, stigne li upit s Otoka, Soudani može ići. Pritom, možda i nije bitno radi li se o premierligaškom ili klubu iz Championshipa, jer, koliko znamo, za Soudanija najviše upita, zasad ne i službenih ponuda, ima najviše upravo iz donjeg doma Premiershipa i gornjeg doma Championshipa.

Alžirci su sad “in” u Engleskoj, Mahrez je bio otkriće prošle sezone, sad je tamo i Slimani, tako da se i Soudani, koji je u alžirskog reprezentaciji barem ravnopravan njima, nada da bi mogao tim putem. Na neki način je u “win-win” situaciji, može vagati i čekati pravu priliku, možda mu se nešto novo otvori baš zahvaljujući Afričkom kupu nacija.

Engleska je njegov prvi izbor što, dakako, ne znači da ne može uletjeti neka “izuvačka” ponuda iz neke druge lige i da se ona neće razmatrati.

Linker
19. travanj 2024 07:40