Foto: Damir Krajac / CROPIX
I KAPETAN NA PRAGU ODLASKA

DINAMO U LOVU NA POJAČANJA U Maksimiru se spremaju promjene, bit će dolazaka, ali i odlazaka: Modri otkrili želje u zadnjem tjednu prijelaznog roka

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 21:41

Europa ulazi u zadnji tjedna mercata, tek bi sad mogla nastati prava ludnica. Europska pretkola su okončana, zna se tko će na jesen igrati u Europi, a tko neće, kreće zadnji val kupnje, koji bi mogao podsjetiti na ono božićno ludilo kad se mahnito kupuju darovi u zadnji tren.

- Moguće je da bude još promjena u rosteru. Netko bi mogao otići, netko možda doći. Zna se da su nam želje još jedan krilni igrač te špica, a sad, hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo. Nije nam o glavu, nećemo raditi na silu - rekao nam je glavni Dinamov direktor Tomislav Svetina.

Kako smo uspjeli doznati, velika je želja Modrih lijevo krilo, igrač koji bi bio alternativa Fernandesu, te špica, ali jedan visoki napadač. Čovjek koji bi bio dobar za drugačiji način igre, za ubačaje sa strane i skok igru u šesnaestercu. Da Dinamo bude manje predvidljiv i da ima mogućnost prelaska na drugačiji način igre, ako to protivnika zahtijeva.

Isto tako, ne očekuje niti velika fluktuacija u suprotnom pravcu, možda jedan, maksimalno dva igrača, uz neke koji trenutno nisu u prvom planu. Recimo, Pavičić i Knežević igrači su koji kod Cvitanovića nisu u prvom planu, a mnogi klubovi iz HNL-a rado bi ih imali u svojoj svlačionici, no pitanje je hoće li ih Dinamo pustiti u konkurentske redove i žele li oni otići iz Maksimira. Nije tajna da je kapetan Antolić već dulje na pragu odlaska... U svakom slučaju, vjerojatno je da će biti nekih promjena, možda i u oba pravca, ali ne masovnih migracija. Bez obzira na sinoćnje ispadanje.

Atena, Grcaka, 031115. 
Stadion Karaiskakis.
Igraci GNK Dinamo odradili su trening uoci sutrasnje utakmice protiv FC Olympiacos u cetvrtom kolu Lige prvaka.
Na fotografiji: Domagoj Antolic i Josip Pivaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Da pokušamo to još konkretnije objasniti, Dinamo, kao i svaki klub, ovisi o kretanjima i transferima na globalnom tržištu. Ako sad neki od jačih i bogatijih klubova zadovoljan ili nezadovoljan početkom sezone počinje kupovati i prodavati, to bi moglo dovesti do potražnje za nekim igračem Dinama ili, suprotno, otvoriti mogućnost Dinamu da lakše dođe do nekog igrača.

Ili još plastičnije, kad smo već spomenuli božićni šoping, koliko vam se puta dogodilo da ste otišli po parfem, a vratili se s novim aparatom za kavu. Ili mikserom? Ili ste odgodili kupnju za drugi dan? U svakom slučaju, rijetko kad ste kupili baš željeni parfem! E, tako će otprilike izgledati zadnji tjedan prijelaznog roka...

Linker
19. travanj 2024 23:19