REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
ŠVEDSKI KAPITALAC

DINAMOVA 'REZERVA' ZA ADEMIJA OD DVA MILIJUNA EURA 'On je reprezentativac Švedske, sigurno bi dobro došao u Maksimiru'

ŠVEDSKI KAPITALAC Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld o igraču AEK-a i reprezentativcu Švedske koji je na meti Dinamove struke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2017. 16:58

Dakle, procurilo je da Modri žele u svoju svlačionicu dovesti Jakoba Johanssona. Naglašavamo riječ “žele” jer svaka transferna priča je “na dugom štapu” dok se ne realizira. Obično o svemu, kao i obično, odlučuje novac. Švedski reprezentativac Johansson ima dobar pedigre - švedski je reprezentativac. Radi se o ozbiljnoj europskoj reprezentaciji, a Johansson je u ovim kvalifikacijama za SP u Rusiji igrao na tri utakmice, protiv Francuske, Mađarske i Bjelorusije. Odigrao je i svih 90 minuta 28. ožujka ove godine u prijateljskoj utakmici Šveđana protiv Portugala. Što sve govori da se radi o očito kvalitetnom i ozbiljnom igraču.

Čekanje Ademija

Iako još, naravno, ne možemo znati hoće li Dinamo zgotoviti transfer švedskog reprezentativca i hoće li sljedeće sezone biti u svlačionici Modrih, pitali smo momke koji su igrali u Grčkoj, što znaju o njemu. Prvo Danijela Pranjića, bivšeg hrvatskog reprezentativca, sadašnjeg nogometaša Kopera, koji je igrao u Panathinaikosu dok je Johansson već bio u AEK-u.

- Nisam baš u svoje vrijeme provedeno u Grčkoj obraćao pozornost na tog Šveđanina. Zato i ne mogu dati neku konkretnu analizu njegove igre. Čuo sam za njega, mislim da smo igrali protiv AEK-a te da nam je on baš bio protivnik. Gledajte, s obzirom da igra za AEK, te da je švedski reprezentativac sigurno se radi o kvalitetnom igraču - kazao nam je Pranjić.

Ima i jedan dinamovac koji je također čuo za Šveđanina, naravno, radi se o Gordonu Schildenfeldu, koji je poput Pranjića također igrao u Panathinaikosu.

- Čuo sam za Johanssona, moje informacije govore da se radi o dobrom igraču. Međutim, kad sam ja bio u Panathinaikosu, AEK je bio u drugoj ligi. Tako da zaista o njemu ne mogu kazati ništa osim ovoga što sam čuo... - kazao je Šifo.

Dakle, naši dečki koji su igrali u Grčkoj ne mogu opisati kvalitete Šveđanina, ali su do njih doprli glasovi da se radi o dobrom defenzivnom veznom. No, ako se transfer dogodi, sve ćemo imati prilike vidjeti. Za sada je Johansson označen kao igrač koji bi bio pojačanje u defenzivnom veznom redu, ali to, naravno, ne znači da će i biti. Ima još opcija u maksimirskim dvorima...

Poziciju defenzivnog veznog Modri su označili kao problematičnu, zato se i krenulo u akciju dovođenja igrača koji bi trebao zakrpati taj hendikep. Pomilovani Arijan Ademi vraća se tek u listopadu, a pitanje je kad će biti spreman igrati natjecateljske utakmice. Dinamo je u posljednje vrijeme od po vokaciji ofenzivnih veznih (Antolić, Gojak, Pavičić) pokušavao stvoriti defenzivne vezne igrače, što baš i nije idealna kombinacija. U ovom trenutku pravi defenzivni vezni igrači su jedino ostali mladi Nikola Moro i Bojan Knežević. S tim da nam je pomalo nejasno kako je s scene nestao mladi Knežević o kojem je Petev imao jako dobro mišljenje...

Odšteta 2 milijuna €

Portugalski vezni defenzivci Machado i Goncalo odlaze na ljeto, a Jonas je otišao prije. Iako ga baš u plavom domu nisu previše cijenili, nama je Jonas bio onaj pravi ratnik i radnik, britki, uvijek borbeni i motivirani momak koji je možda trebao i ostati. Istina, tehnički je bio podosta loš, ali zato je obavljao “prljave poslove” s velikim uspjehom. Zato je “pod mus” bilo kao prvo ljetno pojačanje pronaći defenzivnog veznog. Tako je u prvi plan izbio švedski reprezentativac Jakob Johansson (26), igrač AEK-a.

Naravno, transfer još nije realiziran jer grčki klub na ime odštete traži 2 milijuna eura, a Modri bi bitno reducirali tu cijenu. Ima smisla, jer Šveđanin ulazi u zadnju godinu ugovora s AEK-om pa je pomalo neobično onda tražiti toliku svotu, kad je njegova generalna vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 2,5 milijuna eura. Dakle, a to je vrlo bitno za istaknuti, Johansson još nije u plavom domu i ne znači da će uopće biti. Jer ako Grci ne spuste odštetni zahtjev, od toga neće biti ništa. Ali već sama činjenica da su počeli razgovori, očito jest da Modri žele prije svih pojačanja osigurati dolazak jednog defenzivnog veznog.

Linker
23. travanj 2024 11:49