Charlie Crowhurst/Getty Images
U IŠČEKIVANJU POTPISA

DINAMOVO NOVO POJAČANJE STIGLO U ZAGREB Upoznajte čovjeka koji bi se već danas trebao priključiti pripremama Modrih i pomoći im u 'rušenju' Rijeke

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. srpanj 2017. 10:19

Transfer Malijca Yacoube Sylle bliži se kraju. Da je doista sve doista stiglo u završnu fazu, reći će i činjenica da je zadnji vezni, koji inače ima i francusku putovnicu, jučer sletio u Zagreb. “Peglali” su se još neki detalji ugovora, imaju ti dokumenti puno stranica i sitnica, a u četvrtak bi sve trebalo biti riješeno.

Sylla ide na liječnički pregled, a prođe li ga besprijekorno, potpisat će ugovor, onda se priključiti momčadi u Moravskim Toplicama. Iako je Dinamo pri kraju svog boravka u Sloveniji, Ivajlo Petev želi iskoristiti svaki trenutak za uigravanje Sylle s momčadi, večeras već očekuje da dođe u hotel Livada i upozna se s igračima. Valjda se neće nešto promijeniti u zadnji tren.

A kakvog igrača Dinamo dobiva u Sylli? Radi se o veznjaku defenzivnih performansi, zabio je u karijeri tek jedan gol. Kažu oni s kojima smo pričali da dobro drži poziciju, da je taktički izuzetno dobar, da mu je to osnovna značajka.

Trebao bi donijeti čvrstinu na sredinu terena, prijeko potrebnu pogotovo u europskim dvobojima. Kad će biti spreman za nastupe, teško je u ovom trenutku reći, jer Petev prvo mora vidjeti u kakvom je stanju, koliko mu vremena treba da uđe u pravu formu i fizički bude u redu. Ali, u Dinamu se nadaju da će za prvi europski susret 27. srpnja biti dovoljno spreman da može pomoći i biti pojačanje.

Je li to zadnje pojačanje koje će Dinamo dovesti? Moglo bi biti, iako se već dulje govori kako bi mogao sletjeti i novi napadač. Ali, prvo treba pronaći pravoga, a to je uvijek jako teško, a drugo, jedan od sadašnje dvojice, Hodžić ili Henriquez, u tom bi slučaju, vjerojatno, trebao otići.

A zasad nema naznake za konkretnim imenima, niti ima naznaka da će tako brzo jedan iz spomenutog dvojca napustiti Maksimir. U svakom slučaju, lijevi bek i zadnji vezni bile su pozicije koje su Modri tražili u prijelaznom roku, one će sad biti popunjene, ostaje još to mjesto u špici, koje je također bilo podcrtano kao želja. Ima još vremena, pričekajmo prvo da Sylla i službeno postane Dinamov igrač.

Linker
06. svibanj 2024 19:24