REUTERS/Pierre Albouy
SRUŠEN REKORD

DOGOVOREN JE NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NOGOMETA Najtraženiji mladi nogometaš svijeta odlazi za nevjerojatnih 180 milijuna eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2017. 15:30

Mediji u Španjolskoj, točnije njihov najčitaniji sportski dnevnik Marca, iznimno dobro upućen u sve poslove Reala, donose apsolutnu bombu od vijesti!

U centru pažnje ponovno je najtraženiji mladi napadač na svijetu, Monacov Kylian Mbappe. Naime, kako prenosi Marca, Real Madrid dogovorio je transfer ove mlade zvijezde i to za vrtoglavih 180 milijuna eura.

Španjolski div bi trebao Francuzima odmah uplatiti 162 milijuna eura, dok bi ostatak trebao doći u bonusima ovisnima o rezultatima koje igrač ostvari tijekom nastupa za 'Kraljevski klub'.

Predsjednik Reala Florentino Perez prodao je ovo ljeto Alvara Moratu za 80 milijuna eura u Chelsea te još jednog pričuvnog napadača Marijana Diaza Mejiu, od pravih centarfora ostao je tek Benzema, pa je bilo jasno kako će prvaci Europe dovesti jednog 'kapitalca'. Ali, baš da će platiti 180 milijuna eura odštete za klinca od 18 godina, koliko god on briljirao lani u dresu Monaca (26 golova plus 14 asistencija), to je malo tko očekivao.

Dosad najskuplji transfer u povijesti nogometa bio je prošloljetni prelazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United, koji je Mourinhove američke gazde koštao 105 milijuna eura samo za odštetu Talijanima.

S druge strane u Monacu su poručili kako ih samo astronomska ponuda može 'izuti iz cipela' što je upravo sada postao slučaj te će se morati rastati od svoje mlade zvijezde. Mbappe bi tako trebao otići prema Madridu u najvećoj odšteti u povijesti nogometa. Ugovor bi trebao biti potpisan na šest godina, a napadač bi trebao zarađivati oko sedam milijuna eura godišnje.

Mbappea su osim Reala tražili i PSG i Manchester City, ali vodstvo francuskog nogometnog prvaka Monaca optužilo ih je kako su bez dozvole kluba pokušali pregovarati s najtraženijim nogometašem današnjice. U Monacu tvrde kako su predstavnici Manchester Cityja i PSG-a u nekoliko navrata kontaktirali 18-godišnjeg napadača, te njegovog agenta, ali bez dozvole Monaca.

Zbog toga su u Kneževini zatražili zaštitu Francuskog nogometnog saveza i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Mladi Francuz je najzaslužniji što je Monaco lani osvojio titulu prvaka Francuske, ispred superbogatog PSG-a, te igrao polufinale Lige prvaka.

Linker
14. travanj 2024 16:25