Boris Kovacev / Hanza Media / CROPIX
NAJLJEPŠI MOGUĆI RASPLET

EKSKLUZIVNO Junak Dinama ostaje u Maksimiru! Dobio je plaću kakve nema u Hrvatskoj!

Soudani pristao na novi ugovor od milijun eura godišnje do ljeta 2019.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 17:25

El Arbi Hillel Soudani (28) postigao je svoj najvažniji pogodak u Dinamu, u petoj minuti prvog produžetka za 1-2, čime je nokautirao domaćine kojima su u preostalom vremenu trebala dva pogotka da preokrenu vodstvo hrvatskog prvaka.

Završilo je RB Salzburg – GNK Dinamo 1-2, slatki revanš za 1-2 iz Maksimira 2009., kad je austrijski prvak u 3. pretkolu zaustavio 'modre'.

Međutim, nije alžirski napadač tim golom samo odveo Dinamo u Ligu prvaka, a potkresao krila 'crvenim bikovima', nego je i sebi osigurao ponudu za novim ugovorom, koju nije mogao odbiti. Soudani će, naime, odsad biti najplaćeniji igrač hrvatskog prvaka s okruglih 1,000.000 eura po sezoni.

Stari ugovor isticao mu je u ljeto 2017., imao je ponude iz Turske i Kine, no očito mu se ne ide iz Zagreba i nije razmišljao ni sekunde nego je odlučio ostati u sredini u kojoj ga smatraju najboljim strancem (ne računajući, jasno, Bosance) koji je igrao u Dinamu. Soudanijev ostanak veliko je pojačanje za momčad Zlatka Kranjčara, kojoj je ljetos otišao hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, a ponude imaju i Marko Rog i Ante Ćorić.

Linker
18. travanj 2024 15:43