Gabriele Maltinti/Getty Images / Getty Images
PRIČA JE GOTOVA

EKSKLUZIVNO: NIKOLA KALINIĆ ODBIO LUDU PONUDU IZ KINE I SVE OBJASNIO ZA SPORTSKE NOVOSTI 'Ostajem, iako je bio veliki pritisak da me se proda!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 12:54

Nikola Kalinić odbacio je ponudu iz Kine i ostaje u Fiorentini. To je definitivan rasplet priče koja više od mjesec dana puni medije, pogotovo u Hrvatskoj i Italiji. U petak oko 11 sati Kalinić nam se javio i ekskluzivno za Sportske novosti objavio:

- Ostajem u Fiorentini! To je moja odluka. Samo moja. Želim igrati u Italiji, za klub u kojem sam već dvije godine, gdje mi je lijepo, osjećam se stvarno ugodno. Izražavam veliku zahvalnost treneru i suigračima, želim nastaviti s njima!

Puno se pisalo da idete, neki su mislili da ste na izlaznim vratima jer transfer bi bio bajkovit.

- Bio je veliki pritisak ovih dana da me se proda, osjećao sam se kao da me guraju u Kinu. Ne klub, nego novinari i uopće javnost, koji su napravili takvu atmosferu. Kao da su me se htjeli riješiti. Ja niti u jednom trenutku nikome nisam rekao da bio rado otišao. Jasno je da sam malo razmislio kad sam vidio ponudu, međutim nisam se u niti jednom času opredijelio za Kinu.

Eto fanovi Fiorentine mogu biti mirni i sretni, ostaje im centarfor koji je zabio devet golova u Serie A, i s kojim se imaju pravo nadati plasmanu u Europu. Jeste li uopće razgovarali s Kinezima?


Nikola Kalinic Goal HD - Fiorentina 1-0

- Ne, nisam izravno razgovarao s Kinezima. Ne znam niti koliko su ponudili klubu za odštetu. Dakle, ja sam dobio ponudu Tianjina za sebe i prelomio da ostajem. Sjećate se da sam odmah u prvom času rekao da ne bih otišao, kasnije sam razmislio i ovo je moja konačna odluka. Ostajem u Firenci s trenerom i suigračima jer lijepo mi je ovdje, uživam - dodao je Kalinić, kojem su, doznajemo zaista iz Kine nudili astronomsku godišnju plaću između 10 i 12 milijuna eura.

Na taj način Kalinić je riješio dvojbi i izbornika Antu Čačića koji zna da na njega može i dalje na nesmetano računati. Znači, ove zime ništa od najvećeg transfera u povijesti hrvatskog nogometa. Možda nekom drugom prilikom. Za Kalinića ima vremena da razmišlja o Dalekom istoku, sad kad je u naponu snage, kad igra najbolje u životu, itekako puno može još uraditi u vrhunskom europskom nogometu! Međutim, ovaj njegov potez zaslužuje golem respekt i divljenje, napravio je nešto što bi malo tko, dokazao da nije u novcu sve. Pisalo se po medijima dugo vremena, i to nije bila patka nego istina, Kinezi su mu zaista ponudili 11-12 milijuna eura plaću po sezoni. A trenutačno najbolje plaćeni hrvatski igrač Luka Modrića u Realu ima 7 milijuna godišnje. To sve govori!

Linker
20. travanj 2024 08:35