Gabriele Maltinti/Getty Images
SPREMAJU SE PROMJENE

FIORENTINA SPREMNA ŽRTVOVATI NIKOLU KALINIĆA? Jedan od vodećih ljudi kluba najavio rasplet koji će rastužiti navijače

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2017. 10:19

Fiorentinin potpredsjednik Giancarlo Antognini natuknuo je kako bi Nikola Kalinić ovog ljeta mogao napustiti Firencu.

Legendarnu bivšu desetku 'Viola' novinari su uhvatili u Milanu uoči dodjele nagrade u organizaciji Gazzette dello Sport za fair-play i sportsko ponašanje.

Pitanje je bilo više nego izravno: 'Hoće li Kalinić napustiti Fiorentinu ovog ljeta?'

"Fiorentina želi sagraditi momčad koja će zadržati visoki renking koji smo stekli posljednjih godina. Stoga je normalno da se moraju napraviti neke žrtve. Kalinić je zasigurno sjajan napadač, ali nije Milan jedini koji ga traži", objasnio je Antognoni.

Hrvatski 29-godišni napadač pod ugovorom je u Fiorentini do 2019. godine, a u siječanjskom prijelaznom roku odbio je bogati transfer u Tianjin koji bi mu donio zaradu između 10 i 12 milijuna eura godišnje zbog želje da ostane u klubu koji igra na visokoj natjecateljskoj razini.

Ako se ovog ljeta pojavi neka financijski zadovoljavajuća ponuda nekog europskog uglednika čini se da bi Vatreni, čiju vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 20 milijuna eura, mogao promijeniti sredinu.

S 15 postignutih golova Kalinić je ove sezone najbolji strijelac Fiorentine i nalazi se na diobi devetog najboljeg strijelca Serie A.

Linker
19. travanj 2024 20:23