REUTERS
'NE ŽELIM BITI NAJVEĆA ZVIJEZDA'

FOTO: NAJSKUPLJI IGRAČ IKAD PREDSTAVLJEN U PARIZU Neymar pred razdraganim mnoštvom spektakularno navukao 'desetku' pa sve iznenadio izjavom o novcu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2017. 18:19

Službeno najskuplji igrač svih vremena stigao je u svoj novi klub. Neymar je u Parizu odmah napravio veliku pomutnju, a PSG ga je predstavio na press konferenciji nakon čega je 222 milijuna eura vrijedni Neymar obukao dres i malo se poigrao loptom pred mnoštvom fotoreportera na travnjaku stadiona.

"Jako sam sretan što sam ovdje i što sam prihvatio novi veliki izazov u velikom klubu. Jedva čekam upoznati svoje suigrače. Velika mi je čast predstavljati PSG i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje su u mene iskazali predsjednik kluba, ali i svi ostali zaposlenici. Ovdje ću igrati svoj najbolji nogomet u čast ovog prekrasnog dresa u kojem ću ispuniti svoje sve naše ciljeve", rekao je 25-godišnji Brazilac pa nastavio:

"PSG je jako ambiciozan i to je bio veliki faktor u mom dolasku ovdje, apsolutno. Klub i ja dijelimo iste ambicije i to mi je jako važno. PSG je veliki klub s kvalitetnim igračima. Toliko je talenta u ovoj momčadi. Znam da sam donio pravu odluku i nadam se da ću ovdje ispisati povijest."

Neymar će u PSG-u imati puno sunarodnjaka.

"Pričali smo cijeli mjesec. Slali si sms poruke i razgovarali. Na kraju sam pričao sa svima. Svi oni su, ne samo odlični nogometaši, već i pravi prijatelji. Sjajno mi je što igramo zajedno za Brazil, a sada i za PSG."

Brazilska zvijezda odbija bilo kakav pritisak.

"Nikakav ekstra pritisak ne osjećam. Ovo je nogomet i tu je već ionako dovoljno pritiska. Ali, to je sve dio igre koju obožavam. Jako sam motiviran u svom novom izazovu. Spreman sam pomoći svojim suigračima kako god mogu. Želim zaigrati što prije", rekao je Neymar pa sve okupljene iznenadio izjavom o novcu koji je itekako bio u prvom planu kada je ovaj transfer u pitanju:

"Novac mi nikada nije bio motiv. Želio sam veće izazove. Želim biti sretan, želim da je moja obitelj sretna. Doista sam tužan kad čujem da ljudi tako razmišljaju. Da je samo u pitanju bio novac, mogao sam otići i negdje drugdje", izjavio je Neymar na predstavljanju u novom klubu u kojem će nositi dres s brojem 10, do kojeg u Barceloni nije mogao zbog Lea Messija.

"Nisam želio biti najveća zvijezda Barcelone. Ne želim taj status ni ovdje. Želim novi izazov, nove trofeje i to je ono što me motivira."

Neymar je dodatno razveselio navijače PSG-a najavom mogućem premijernog nastupa u novom dresu već u subotu, kad će Parižani ugostiti Amiens u prvom kolu francuskog prvenstva.

"Mogu igrati sutra, zašto ne? Razgovarat ću s vodstvom, ali doista želim igrati. Nismo još razgovarali o poziciji. Igrat ću gdjegod me trener postavi. Nisam igrao samo dva dana i gladan sam nogometa". zaključio je Neymar.

Javnosti se obratio i predsjednik PSG-a, Nasser Al Khelaifi.

"Neymar je idol svih nogometnih, ali i sportskih, fanova širom svijeta. Za mene je najbolji nogometaš svijeta. Već je donio puno pozitivnih stvari, naši navijači su sanjali njegov dolazak, a sve skupa je sada realnost."

Linker
27. travanj 2024 04:19