Vojko Bašić / Cropix
ISKUSTVO NA VISOKOJ RAZINI

HAJDUK POJAČAO TOLIKO ŽELJENU POZICIJU Godinama nastupao u Bundesligi, dolazi iz jake lige i odmah se priključuje pripremama

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. lipanj 2017. 20:40

Njemački nogometaš André Fomitschow novo je pojačanje u redovima Bijelih. Dvadesetšestogodišnji lijevi bek danas je stavio potpis na ugovor s Hajdukom i već sutra će se priključiti treninzima momčadi Joana Carrilla, piše Slobodna Dalmacija.

Fomitschow je rođen 7. rujna 1990. godine u Dresdenu, a na Poljud je stigao iz redova NEC Nijmegena gdje je proteklu sezonu bio standardan član nizozemske momčadi upisavši 25 nastupa.

Nogometnu karijeru započeo je u Wolfsburgu u kojem je prošao mlađe uzrasne selekcije, a 2012. godine prešao je u Fortunu Düsseldorf. U Njemačkoj je još igrao za Energie Cottbus i Kaiserslautern odakle je lani prešao u NEC.

Fomitschow je 2012. godine zaigrao za Fortunu Dusseldorf i u dvije je godine zaigrao samo jednom, da bi 2014. otišao u Kaiserslautern gdje se situacija popravlja i upisuje 27 nastupa. U Cottbusu je bio na posubi, a tamo je odigrao 35 utakmica. U NEC Nijemegen je stigao prije godinu dana.

Podsjetimo, sportski direktor splitskog kluba Mario Branco je prije nekoliko dana najavio dovođenje pojačanja na ovu poziciju, koja se nerijetko isticala kao jedna od slabijih točaka Hajduka.

Linker
18. travanj 2024 17:24