Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images
PLAVI PRINC NA NOVOM POČETKU

HALILOVIĆ NASLIJEDIO HRVATSKU LOZU U HAMBURGU 'Kada su mi dali taj dres, sve je bilo jasno...'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. srpanj 2016. 12:25

Hrvatska kolonija u Bundesligi dobila je novog člana. Alen Halilović od četvrtka je član HSV-a, njemačkog velikana i jedinog kluba koji nikada u povijesti nije ispao iz Bundeslige.

Od jutra su ga testirali, a kada su liječnici ustanovili da je Alen u besprijekornom fizičkom stanju, pred njega su stavili ugovor na četiri godine vrijedan oko 12 milijuna eura. Zajedno s odštetom Barceloni, Halilović će HSV koštati blizu 20 milijuna eura. S bonusima i više…

- Sjajno su me dočekali. Navijači su sretni što sam došao, što mi je samo motiv više da se dokažem. Iz prvih dojmova jasno se vidi kako je HSV veliki klub i silno sam ponosan što ću biti dio njegove obitelji - javio se Halilović odmah nakon potpisa ugovora.

Odlaskom na sjever Njemačke, hrvatski reprezentativac nastavio je s tradicijom Hrvata u HSV-u. Kao treneri su ovdje radili Branko Zebec i Josip Skoblar, dok je igračku lozu zasadio Vladimir Kovačić 1974. godine. Slijedili su ga Iko Buljan, Mladen Pralija, Marijan Kovačević, Andrej Panadić, Josip Šimunić, Niko Kovač, Ivica Olić, Mladen Petrić, Milan Badelj te Ivo Iličević koji će ga dočekati u svlačionici HSV-a.

- Pričao sam s Olićem, Spahićem i Badeljom koji su mi puno toga lijepoga rekli o klubu, gradu i navijačima. Hvala im na savjetima, vidim da nisu pretjerali ni u čemu - priča Alen koji ne krije veliko zadovoljstvo ovakvim raspletom svoje karijere.

- Gledajte, sa 19 godina sam igrao u Primeri, sa 20 sam stigao u Bundesligu. Mlad sam, željan dokazivanja na velikoj sceni i mislim da je ovo idealna sredina za mene. Dosta je bilo razgovora s direktorom HSV-a Dietmarom Beiersdorferom koji se zalagao za moj dolazak. Ljudi oko mene razgovarali su s trenerom Labbadiom i zajedno smo zaključili kako je ovo najbolje za moju karijeru.

Ondje ga neće dočekati Ivica Olić koji mu je preporučio dolazak u Hamburg. U razgovoru za hrvatske medije, Olić je rekao kako HSV nema igrača Halilovićevih karakteristika, tako da i nema prave konkurencije.

- Dali su mi dres s brojem 23 koji je nosio Rafaela van der Vaart, što znači da puno očekuju od mene. Svjestan sam toga i uvjeren sam da ih neću razočarati - poručio je Alen Halilović kojeg čekaju brojne obaveze prije nego što u ponedjeljak krene s novim suigračima u pripreme za sezonu koja za HSV počinje 22. kolovoza u Kupu dok se u novu sezonu Bundeslige kreće 28. kolovoza kada na svom stadionu dočekuju Ingolstadt.

Linker
03. svibanj 2024 01:34