K. Guberina
PROŠAO JE TRNOVIT PUT

I TO SE DOGODILO! PRVI HRVOJE U PRVENSTVU SRBIJE 'Ne bojim se! Ovo mi je istinska nagrada za sva odricanja i nepravde'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 28. lipanj 2017. 18:05

Da se kvaliteta i ispravan pristup nogometu prije ili kasnije naplate, potvrđuje i sljedeća nogometna priča. Hrvatski nogometaš, 19-godišnji Hrvoje Rizvanović novi je član novosadske Vojvodine. Prvi Hrvoje koji će zaigrati u najvišem nogometnom rangu Srbije.

Mladi Novljanin prošao je trnovit nogometni put. Nekada igrač Libertasa iz Novske i Moslavine, u Njemačkoj je brusio talent koji je otkrio trener Željko Mezak, a nakon dojmljive sezone u njemačkoj regionalnoj ligi u klubu Albona Bayern, gdje je kao zadnji vezni imao učinak od šest golova i četiri asistencije, stigao je poziv iz Novog Sada.

Rizvanović je pod povećalom Novosađana već nekoliko mjeseci, a proces prilagodbe na novu sredinu protekao je na najbolji mogući način. Ugovor je potpisan na dvije godine, a u novom klubu od Rizvanovića, koji podjednako kvalitetno može odigrati na poziciji zadnjeg veznog ili stopera, dosta očekuju.

Vojvodinu već u četvrtak očekuje dvoboj prvog pretkola Europske lige protiv slovačkog Ružomberoka, a kako su svi najbolji igrači novosadskog kluba u svojevrsnom europskom izlogu, prigoda za novu hrvatsku akviziciju pojavit će se u novom prvenstvu Srbije koje počinje 22. srpnja kada će Vojvodina na svom travnjaku ugostiti Čukarički.

- Ovo je za mene velik izazov. U svoje i u ime obitelji želim se posebno zahvaliti velikom gospodinu i predsjedniku kluba Dušanu Mijiću na pruženoj prigodi, povjerenju i toploj dobrodošlici. Svi u klubu su me odlično prihvatili, lako sam se privikao na lijep grad i nadam se da ću igrama opravdati ukazano povjerenje. Ne bojim se izazova, ovo je istinska nagrada za sva odricanja i pokoju nepravdu u dosadašnjoj karijeri - istaknuo je novi igrač Vojvodine Hrvoje Rizvanović.

Linker
13. travanj 2024 20:24