CROPIX
PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

IGRAČI BAYERNA POJAČAVAJU DINAMO U BORBI ZA NASLOV!? Transfere dogovara čovjek od najvećeg Mamićevog povjerenja i intimni prijatelj Carla Ancelottija

Boško Županović je i intimni prijatelj jednog od najvećih svjetskih trenera i sadašnjeg stratega Bayerna, slavnog Carla Ancelottija
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 16. siječanj 2017. 23:31

Već dulje vrijeme pretpostavljam da je Boško Županović čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. I da je solo igrač. Kada je od NK Kopar, slovenskog kluba, kojega je do jučer kontrolirao Milan Mandarić, današnji vlasnik NK Olimpija, otkupio dug u visini 996.000 eura, kune se da to nije učinio po instrukcijama Zdravka Mamića, iako su o tome naveliko špekulirali slovenski mediji.

Nije to bila ni ulaznica do Mamićevog bezgraničnog povjerenja, niti ulaznica u visoko nogometno društvo, jer, Boško Županović takvu “propusnicu” ne treba. Uvjerio sam se da je intimni prijatelj trenera Bayerna Carla Ancelottija, bio je menadžer Vedrana Ćorluke, kada je prošlog ljeta trebao prijeći u Bayern, ali se komitet bavarskog kluba, logično, opredijelio za Matsa Hummelsa. Jer, Hummels je njihov bivši igrač i Bayernovo dijete. Međutim, to ne znači da Boško Županović redovito ne hodočasti u maksimirsku “džamiju”, i u ovom času, kada se Mamićevo povjerenje prema modrim činovnicima otopilo kao sladoled na suncu, najviše vjeruje Bošku Županoviću.

U kratkom susretu s riječkim trgovcem nekretninama, pitao sam ga - je li NK Koper rezervni položaj za Zdravka Mamića, koji gubi tlo pod nogama u Dinamu?

- Ne, NK Koper nije nova tvrđava Zdravka Mamića, niti sam novac za otkup duga uplatio po njegovu nalogu. Štoviše, savjetovao mi je da se ne upuštam u tu avanturu, da se klonim takvih poslovnih ‘ekshibicija’. S Mamićem sam samo prijatelj i kao sportski menadžer ne mogu raditi po tajnim nalozima Dinama. Nisam na njihovoj platnoj listi, nismo partneri, osim ako im treba savjet o nabavci nekog igrača. Primjerice, svojedobno sam im preporučio Petra Stojanovića... A Dinamu trebaju savjeti! Njihovi skauti su se razmiljeli po europskim nogometnim destinacijama, gdje ima nogometaša i po nižim cijenama, ali, za pravu “robu” treba im ulaz u veliki klub. Županović upravo radi na angažmanu igrača Bayerna, koje Ancelotti u proljetnom dijelu prvenstva neće trebati, a bili bi od velike koristi Dinamu.

Zagreb, 150615.
Hrvatski nogometni savez, Ulica grada Vukovara 269a.
Dolazak clanova na sjednicu Izvrsnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.
Na fotografiji: Zdravko Mamic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / HANZA MEDIA

Riječ je o Amerikancu Julianu Greenu, koji je zabio gol Belgiji na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, o brzom mladom igraču, međutim, on je nedavno potpisao za VfB Stuttgart. Ali, Županović ne izostavlja mogućnost da idućih nekoliko mjeseci odigra i u Dinamu. Ima obećanje Carla Ancelottija da će još dvojicu igrača “poslati u Zagreb na kaljenje”. Da sam na Kekovom mjestu, zabrinuo bih se, jer protiv njega će igrati i - Ancelotti.

Kako Županović vidi finiš utrke Dinama i Rijeke?

- Dinamo će prvi protrčati kroz cilj. Ne zato jer je jači, već zato jer si ne može dopustiti luksuz gubitka naslova.

Ove godine još ne. Dinamovi navijači iznenadit će se kakva će pojačanja ‘modri’ dovesti u Maksimir, bit će to pravi odgovor Rijeci, no, bit će to istovremeno i najteži put do naslova u proteklih jedanaest godina.

Iako se Zdravko Mamić na određeni način distancirao od mnogih stvari, nećemo dopustiti gubitak naslova prvaka - tvrdi Županović, koji, kada je Dinamo u pitanju, govori - mi. U kompliciranoj priči o NK Koper, Boško Županović će najviše problema imati sa zagrebačkim nogometnim menadžerom Andyjem Barom i gradonačelnikom Kopra Borisom Popovičem, koji uglavnom o svemu odlučuje. Bara potražuje od Kopra 2,6 milijuna eura, no, Županović već ima nacrt sanacije ovog vrlo privlačnog kluba za investitore, kojeg financiraju grad Koper, i što je još važnije - Luka Koper.

Kada sam pitao Županovića zašto se i nakon Mamićeva protivljenja upustio u tu avanturu, kazao je: “Bio je povoljan trenutak. No, ako netko smatra da to može učiniti bolje, neka vrati milijun eura, koliko sam uložio, i njegov je. Ja sam samo otkupio dug...”.

Linker
20. travanj 2024 05:18