REUTERS
MIHO DOBRAŠIN IZ ŠPANJOLSKE

IVAN RAKITIĆ STIŽE U HRVATSKU S NOVIM UGOVOROM Otkrivamo koliko bi trebala biti nova, poboljšana plaća najdugovječnijeg Hrvata u Barceloni

BARCELONA Katalonski mediji tvrde da se hrvatski veznjak dogovorio oko produženja, što bi moglo biti potvrđeno do reprezentativne pauze u ožujku
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 23. veljača 2017. 14:21

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić produžio je ugovor s aktualnim španjolskim prvakom Barcelonom za dodatne dvije godine, do ljeta 2021., a klub će službeno priopćiti vijest u nadolazećim tjednima, tvrde novine Sport sa sjedištem u Barceloni.

One su se u srijedu pojavile na kioscima s naslovnicom na kojoj ističu “Rakitić - obnova ugovora zaključena”. Ubrzo su i druge sportske novine sa sjedištem u glavnom gradu Katalonije, El Mundo Deportivo, navele na svojoj internetskoj stranici kako su ovaj mjesec već pisale da su pregovori između Rakitićevog zastupnika Artura Canalesa i predstavnika Barcelone u završnoj fazi.

Vezni nogometaš bi time trebao postati Hrvat s najdužim stažom na travnjaku stadiona Camp Nou. Duže od njega je, ali u dvorani pored stadiona, košarkaš Ante Tomić, koji nosi Barcelonin dres od 2012. Rakitić je na obalu Mediteranskog mora doselio u ljeto 2014. a sadašnji ugovor mu istječe u ljeto 2019.

4,5-5 milijuna godišnje

Vijest se pojavila u trenutku kada momčad prolazi kroz najteže razdoblje ove sezone, a vjerojatno i otkad je prije tri godine na klupu sjeo Luis Enrique te doveo Rakitića iz Seville. Neočekivani poraz od 4:0 na gostovanju kod PSG-a doveo je Barcelonu na rub ispadanja već u osmini finala Lige prvaka, a bodovni zaostatak u prvenstvu za Real Madridom približio je njihovog najvećeg rivala osvajanju naslova prvaka, na koji čeka od 2012. Mediji nagađaju o smjeni trenera Enriquea, koji također još uvijek nije produžio ugovor, a branič Gerard Pique napominje kako igrači nisu glupi, već svjesni da je i zadnja utakmica protiv Leganesa, dobivena iz jedanaesterca u posljednjim trenucima, pokazala već viđene slabosti.


...

Službena vijest o produženju Rakitićeva ugovora mogla biti biti objavljena kada se situacija malo smiri, tvrdi se, no svakako u nadolazećim tjednima, vjerojatno prije pauze zbog reprezentativnih obveza. Rakitić će 10. ožujka navršiti 29 godina. Novi ugovor kojim bi trebao biti vezan za klub do svoje 33. godine mogao bi se poklopiti s njegovim rođendanom.

Što se tiče zarade, Rakitić sada zarađuje oko 4 milijuna eura godišnje, a s novim ugovorom taj bi se iznos trebao povećati na 4,5 do 5 milijuna eura godišnje.

Za mjesec dana, pak, lopta će stati na španjolskim travnjacima kako bi se igrači priključili svojim reprezentacijama. Hrvatska u Maksimiru igra protiv Ukrajine 24. ožujka utakmicu koja bi ju trebala približiti Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Rakitić bi mogao istrčati miran, s novim ugovorom kod kuće.

Trenerove rotacije

- Moj je san nastaviti igrati u Barceloni još puno godina. Sve ide dobrim putem, nadam se da ćemo postići sporazum - rekao je Rakitić prije mjesec dana u Barceloni na dodjeli nagrade Mundo Deportiva za “momčadskog sportaša” u 2016. Članovi uprave kluba potvrdili su tada pregovore napomenuvši kako im je cilj obnoviti njegov ugovor do kraja sezone. U srijedu je glasnogovornik Barcelone, Toni Ruiz, odbio reći jesu li pregovori završeni.

Igrač kojeg je El Mundo Deportivo označio najpožrtvovnijim u prošloj sezoni odigrao je svih 90 minuta u posljednje dvije prvenstvene utakmice, no samo 18 minuta u Parizu u Ligi prvaka.

Linker
20. travanj 2024 14:16